V. Mazuronis viešai reiškia nepasitenkinimą partijos sprendimu kelti R. Paksą kandidatu į Vilniaus merus. Anot buvusio aplinkos ministro, taip partija lipa ant to paties grėblio ir rizikuoja mero rinkimų Vilniuje ne tik nelaimėti, bet ir apskritai likti be kandidato.

„Tai reiškia, jog kaip ir praėjusiuose LR Prezidento rinkimuose, „Tvarka ir teisingumas“ savo kandidato, dalyvausiančio Vilniaus miesto mero tiesioginiuose rinkimuose neturės, nes įstatymai to neleidžia. Ar tokie sprendimai naudingi partijai "Tvarka ir teisingumas" ? Manau, tikrai ne. Tokie sprendimai neduoda rezultato. Kelti neteisingumo klausimą dėl draudimo Rolandui Paksui dalyvauti rinkimuose reikia, bet tai galima daryti neaukojant partijos interesų“, - socialiniame tinkle „Facebook“ pareiškė V. Mazuronis.

Ir tuo jo kritika R. Paksui nesibaigia. Politikas konstatuoja, kad „Tvarka ir teisingumas“ įtvirtinama kaip „vieno žmogaus partija“.

„Sprendimas kelti Rolando Pakso kandidatūrą didina partijos kaip „vieno asmens partijos“ įvaizdį ir visą partijos narių energiją nukreipia tik į praeitį, tik į siekį ištaisyti neteisybę (ką daryti tikrai reikia), bet ne į ateitį bei konkrečius veiksmus ar siūlymus, ką realaus partija padarys ateityje. Tokie sprendimai užkerta kelią ugdyti naujus lyderius partijoje bei kurti partijoje kritinę masę stiprių naujų politikų, kurie galėtų perimti estafetę bei savarankiškai reikštis partijos veikloje ir politikoje. Taigi manau, jog šis Prezidiumo patvirtintas sprendimas nėra žingsnis teisinga kryptimi. Nors gal aš ir klystu“, - teigia V. Mazuronis.

„Tvarkiečių“ viršūnėje per trumpą laiką bręsta jau antra lyderių kaktomuša. V. Mazuronis turėjo tapti partijos kandidatu gegužę vykusiuose prezidento rinkimuose, tačiau partija iš jo šią galimybę atėmė. „Tvarkiečiai“ iškėlė R. Pakso kandidatūrą, nors įstatymai, draudžiantys nušalintajam prezidentui siekti valstybinių postų, ir dabar nėra perrašyti. Vyriausioji rinkimų komisija atsisakė registruoti R. Paksą kandidatu į prezidentus – taip „tvarkiečiai“ rinkimuose liko be savo atstovo.