„Kaip partijos narys aš patenkintas. O kaip senelis aš turiu rūpesčių. Būtų ramiau, jei žmogus sau gyventų nemušamas, nešmeižiamas, nepuolamas. Toks gyvenimas. Aš jam sakiau: pamatysi, kas tau bus“, - DELFI sakė V. Landsbergis.

Klausiamas, ar tikisi, kad po G. Landsbergio išrinkimo partijos pirmininku, tikisi pokyčių, vyresnysis Landsbergis sakė turintis vilties.

„Aš turiu vilties“, - sakė politikas, pridurdamas, kad viliasi, žinoma, gerų pokyčių.

„Turiu vilties, kad partija atgaus arba įgaus naujos dvasios, daugiau draugiškumo, šviesos, kūrybingumo“, - teigė V. Landsbergis.

„Mačiau pastaruoju metu, kad kai ko, deja, yra stokojama“, - pridūrė konservatorių patriarchas.

Klausiamas, ar sutinka su teigiančiais, kad pirmininku tapus G. Landsbergiui, partija galėtų krypti į liberalumo pusę, V. Landsbergis pabrėžė, kad politinė organizacija sudaryta iš daugelio žmonių, todėl joks pirmininkas nelems partijos narių nuostatų kaitos.

„Mes ne tokia partija, kad pagal pirmininką visi pakeistų savo galvojimą ar elgesį. Tai nerealus dalykas. Bet, pirmininko nuostatos, aišku, šį tą reiškia. Pirmininko pavyzdys. Jeigu jis bus priimamas kaip sektinas pavyzdys. Tai yra svarbus dalykas. O toliau tai vis tiek pačių žmonių apsisprendimai. O mes pamatysime, koks bus partijos tolesnis gyvenimas, jos branda ar nuosmukis“, - teigė politikas.

DELFI primena, kad suskaičiavus antrojo turo balsus paaiškėjo, kad už G. Landsbergį balsavo 5192 konservatoriai, o už jo konkurentę Ireną Degutienę – 4094. Pareigas G. Landsbergis pradės eiti nuo gegužės 9-osios, kai vyks konservatorių suvažiavimas.