Jo teigimu, pastarosiomis dienomis Lietuvoje stebėjome vieno politiko avantiūrą, kuri galiausiai baigėsi visišku fiasko.

„Matyt, tikėjosi, kad jis gali vienu šūviu paimti visą „banką“. Jam reikia nusiraminti, pailsėti. Šis pokeris pasibaigė“, – sakė politikas.

Anot V. Landsbergio, tai, kad būdamas laikinuoju Liberalų sąjūdžio pirmininku A. Guoga pareiškė palaikantis konservatorius ir pasitikintis jų lyderiu Gabrieliumi Landsbergiu – Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams greičiausiai gali ne padėti, o pakenkti.

„Greičiau gali pakenkti, jei kas dar rimtai į jį žiūri. Tačiau aš manau, kad į jį nereikia rimtai žiūrėti, ką jis bepasakytų. Jis gali po pusės valandos vėl priešingai pasakyti“, – tikino V. Landsbergis.

Kartu jis nesiryžo ir spėlioti, kokie gali būti tolesni iš Liberalų sąjūdžio pasitraukusio A. Guogos veiksmai.

„Aš už jį negalvoju. Už jį galvoti labai sunku. Jis pats sugeba galvoti 3 variantais tuo pačiu metu“, – pastebėjo konservatorių garbės pirmininkas.

„Dar nesame tokia avantiūristų šalis. Pergyvenome panašius reiškinius, tokius pakilusius ant sparnų nugalėti visą pasaulį. Buvo ir Rolandas Paksas, ir Viktoras Uspaskichas. O šitas buvo linkęs dar juos pranokti“, – pridūrė jis.

Tačiau, V. Landsbergio teigimu, sveikintina, kad bent pats A. Guoga galiausiai suprato, kad „kažkas ne taip“ ir pasitraukė iš partijos.

„Turbūt partija iki jo nepriaugusi. Geriau jam pasitraukti nei būti pašalintam“, – konstatavo konservatorių patriarchas.

Anot jo, būti pašalintam iš partijos – tam tikras pažeminimas, tačiau perklausus, ar iš tiesų A. Guogai šiomis dienomis pavyko išvengti pažeminimo, V. Landsbergis tik atsikvėpė.

„Manau, kad komentarų ir nereikia – taip jis sakydavo. Viskas jau padaryta. Jis pats viską padarė“, – sakė TS-LKD garbės pirmininkas.

Vis dėlto, sutiko konservatorių garbės pirmininkas, A. Guoga šiomis dienomis susilaukė ypač didelio dėmesio.

„2 ar 3 dienas pasaulyje nieko nebuvo, tik A. Guoga. Tai dabar reikia pailsėti. Mūsų partijos pirmininkas teisingai pasakė – reikia nusiraminti“, – pridūrė jis.