Trečiadienį kalbėdamas "Žinių radijui" Seimo Pirmininkas interpeliacijas pavadino "tradiciniu dalyku Seime" - daug jų jau buvo, tačiau kol kas nė vienas ministras per interpeliaciją nebuvo pašalintas.

"Tai yra labai normali parlamentinė kontrolė, nereikia kalbėti, kad yra kažkoks labai blogas ministras ar kažką labai blogai padarė, ir dėl to reikia pašalinti", - sakė V. Gedvilas.

Pagrindo V.P. Andriukaičio interpeliacija politikas teigė nematąs.

Vydas Gedvilas
"Manau, kad kažkokio pagrindo interpeliuoti kaip ir nėra. Tekste (nenoriu kritikuoti autorių) yra padaryta techninių klaidų. Jeigu pažiūrėtų ekspertai, ypač su teismų praktika dirbantys žmonės, tai ten daug yra kritinių dalykų", - sakė parlamento vadovas.

V. Gedvilas nekomentavo, ar valdančiosios koalicijos partneriai palaikys V. P. Andriukaitį. Darbo partijos frakcija, pasak Seimo vadovo, šį klausimą svarstys trečiadienį.

"Nežinau, kokį frakcija priims sprendimą, bet kai V. P. Andriukaitis pristatys tą visą situaciją, galbūt mūsų frakcija priims kažkokį sprendimą", - dėstė jis.

Kaip ELTA jau skelbė, opozicijos inicijuojamos interpeliacijos sulaukęs sveikatos apsaugos ministras V. P. Andriukaitis sako, kad jam yra labai smagu pasiruošti interpeliacijai, nes tai yra geras mobilizacijos etapas, kada gali vėl surinkti argumentus ir pasisakyti Seime.

Interpeliaciją pasirašė 31 Seimo narys, tarp jų - ir pats ministras, primena ELTA.

Interpeliacijos tekstą pasirašė Seimo Liberalų sąjūdžio, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijų nariai, Mišrios Seimo narių grupės atstovai.

Interpeliacijos iniciatoriai pateikia ministrui 23 klausimus.

Pagal Seimo statutą, Vyriausybės narys, kuriam pateikta interpeliacija, privalo ne vėliau kaip per dvi savaites perduoti Seimo Pirmininkui raštišką atsakymą, su kuriuo supažindinami Seimo nariai. Seimas, gavęs atsakymą į interpeliaciją, sesijos metu turi jį apsvarstyti savo posėdyje ne vėliau kaip per 5 darbo dienas.