Politikės nuomone, socialdemokratams tai pakiš koja 2016 m. Seimo rinkimuose.

„Dabar jau mes pradėjome Seimo rinkimus ir, manau, kad labai daug kas priklauso ne tik nuo darbo skyriuose, bet ir nuo to, ką darome Seime, Vyriausybėje, kokius priimsime sprendimus“, - kalbėdama partijos tarybos posėdyje šeštadienį sakė V. Blinkevičiūtė.

Politikės teigimu, darbo santykių, pensijų ir socialinės apsaugos reforma buvo svarstyta partijos Užimtumo ir socialinių reikalų komitete, bet, pasak V. Blinkevičiūtės, ją reiktų apsvarstyti kur kas plačiau.

„Šitas socialinis modelis yra labai svarbus: nuo dar negimusių iki Anapilin išėjusių“, - sakė V. Blinkevičiūtė.

„Aš labai atsiprašau: tikrai nesu stagnatorė, tikrai esu pakankamai modernus žmogus, bet nemanau, kad mes, socialdemokratai, turime dirbti liberalų darbą ir liberalizuoti darbo santykius bei per du mėnesius priimti tam tikrus sprendimus. Tikrai nemanau, nemanau, kad tai duotų labai gerų rezultatų mums Seimo rinkimuose“, - teigė politikė, kurios teiginius partijos tarybos nariai pasitiko plojimais.

DELFI primena, kad socialdemokratų vadovaujamas ministrų kabinetas įsitraukė į diskusijas apie mokslininkų parengtą darbo santykių, pensijų ir socialinės apsaugos reformą, kurią jau spėta pakrikštyti tikra revoliucija. Darbo santykiai, pagal ją, gali būti pertvarkyti taip, kad tai taptų tikru košmaru pagal darbo sutartis dirbantiems žmonėms.

Įspėjimo terminai atleidžiant iš darbo trumpėtų nuo 2-4 mėnesių iki 0,5-1 mėnesio su nedidele išimtimi priešpensinio amžiaus žmonėms; išeitinė išmoka žmogų atleidžiant sumažėtų nuo 1-6 mėnesių atlyginimo dydžio iki 0,5-1 mėnesio dydžio išmokos, mažėtų ir bedarbio pašalpa.

Dabar pirmus tris mėnesius maksimali išmoka siekia 70 proc. draudžiamųjų pajamų (apie 300 eurų), po to mažėja ir mokama 6-9 mėnesius. Reformos autoriai siūlo bedarbio išmoką sumažinti iki 50 proc. buvusios algos pirmus tris mėnesius palaipsniui mažinant ir mokant ją iki 9 mėnesių.