Dėl automobilių, kurie buvo nuomojami iš mokesčių mokėtojų kišenės, prokurorams gali tekti aiškintis mažiausiai septyniems esamiems ir buvusiems Seimo nariams, rašo „Lietuvos rytas“.

Socialdemokratės Marijos Aušrinės Pavilionienės automobilio „Toyota Auris” nuoma mokesčių mokėtojams atsiėjo apie 52 tūkst. litų, bet M.A.Pavilionienė įsitikinusi, kad tapusi jo savininke skriaudos niekam nepadarė: „Taip, šis automobilis dabar yra mano nuosavybė, ir ką? Skirtumą už jį aš sumokėjau iš asmeninių lėšų.”

Seimo Tėvynės sąjungos-krikščionių demokratų frakcijai priklausęs buvęs parlamentaras Liudvikas Sabutis taip pat patvirtino, kad jis tapo už parlamentinei veiklai skirtas lėšas nuomoto automobilio „Audi A4” savininku. Anot buvusio parlamentaro, nutraukus sutartį su automobilį nuomojančia bendrove būtų grėsusios netesybos, todėl už jį teko sumokėti ir asmeninių lėšų. Maža to, L.Sabutis aiškino, kad valstybė jam dar liko skolinga: „Kodėl niekas nekelia klausimo, kas atlygins Seimo nario patirtus nuostolius? Juk parlamentaro veikla turi būti atlyginama iš biudžeto, o dėl krizės tos išlaidos jiems buvo sumažintos ir teko naudoti asmenines lėšas. Kaip jos bus grąžintos?”

Į prabangaus Armino Lydekos automobilio nuomą praėjusią kadenciją Seimas investavo 89 tūkstančius litų. Buvusio Seimo etikos sargo Egidijaus Klumbio automobilio nuoma Seimui atsiėjo apie 92 tūkstančius litų, buvusio jo frakcijos kolegos Rimanto Smetonos automobilio nuomai Seimas praėjusią kadenciją išleido 72 tūkst. litų.