"Prioritetas yra europinis balsas, kad jis būtų laiku, kol kas tai vyksta be trikdžių, ir tai yra gerai. (...) Jeigu procesas strigs, mes pasirengę naudoti savo nacionalines priemones, kalbėtume apie visus aspektus - ne tik politiką, verslą, kultūrą - visus, kas susiję su tais įvykiais, apie kuriuos kalbame, tie, kurie priima sprendimus, kurie palaiko, remia", - sakė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Latvija jau yra priėmusi nacionalinį sprendimą uždrausti įvažiuoti į šalį Rusijos dainininkams Olegui Gazmanovui, Josifui Kobzonui ir Valerijai.

"Mes neslepiame tų galimybių, solidarizuojamės su latviais šioje vietoje, tik tiek, kad jų yra specifinė situacija dėl Jūrmalos festivalio. Mes tokių problemų neturime, bet tie dalykai yra palaikytini", - sakė L. Linkevičius.

Paklaustas, ar Lietuva neseks Latvijos pavyzdžiu, ministras atsakė: "Neatmetu tokios galimybės".

Kaip skelbia naujienų portalas "EuObserver", ES ambasadoriai ketvirtadienį į "juodąjį sąrašą" įtraukė papildomai 15 asmenų, 9 kompanijas ir 9 Rusijos bei Rytų Ukrainos institucijas, taip išplėsdami sąrašą iš 72 asmenų ir 2 įmonių, kurios siejamos su Krymo aneksija.