Praėjusių metų turto deklaracijoje, kurią penktadienį paskelbė "Valstybės žinios", Tautos prisikėlimo partijos deleguotas ministras nurodo turintis daugiau kaip 2,3 mln. litų vertės turto, dar daugiau kaip 354 tūkst. litų santaupų. Jis taip pat yra skolingas 600 tūkst. litų. Jo sutuoktinė Renata Kazlauskienė nurodo turinti per 2,6 mln. litų vertės turto, taip pat 200 tūkst. litų santaupų.

Vidaus reikalų ministras liberalcentristas Remigijus Palaitis turto deklaravo už 1,7 mln. litų, dar per 407 tūkst. litų - santaupų. Jo sutuoktinės Vilijos Venckutės-Palaitienės nurodomas turtas bei santaupos - šiek tiek daugiau nei 100 tūkst. litų.

Konservatorių deleguotas energetikos ministras Arvydas Sekmokas praėjusių metų turto deklaracijoje nurodė turintis per 2 mln. litų vertės turto, taip pat 194 tūkst. litų santaupų.

Į milijonierių sąrašą patenka ir žemės ūkio ministras konservatorius Kazys Starkevičius - jis deklaravo turto už 811 tūkst. litų, nurodė 161 tūkst. litų santaupų, jo sutuoktinė Rasa Starkevičienė valdė 110 tūkst. litų vertės turtą ir turėjo 60 tūkst. litų santaupų.

Liberalų sąjūdžio lyderio, susisiekimo ministro Eligijaus Masiulio šeima nurodė turinti turto už 766 tūkst. litų ir daugiau kaip 36 tūkst. litų santaupų.

Konservatorių deleguotas ūkio ministras Dainius Kreivys praėjusių metų turto deklaracijoje teigė su šeima turintis turto už 658 tūkst. litų, taip pat 140 tūkst. litų santaupų.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderis, premjeras Andrius Kubilius su žmona Rasa deklaravo turto už 640 tūkst. litų, dar - beveik 20 tūkst. santaupų.

Liberalų sąjūdžio deleguotas teisingumo ministras Remigijus Šimašius su žmona nurodė turintis turto už 614 tūkst. litų, dar 64 tūkst. litų santaupų.

Jo partijos kolegos švietimo ir mokslo ministro Gintaro Steponavičiaus šeimos turtas nesiekė pusės milijono litų. Be to, ministras yra pasiskolinęs 115 tūkst. litų.

Panašiai atrodo ir sveikatos apsaugos ministro liberalcentristo Raimondo Šukio turtinė padėtis. Jis su žmona Adele deklaravo turįs beveik pusės milijono litų turto ir piniginių lėšų. Ministras dar yra paėmęs 145 tūkst. litų paskolą.

Krašto apsaugos ministrė konservatorė Rasa Juknevičienė su vyru Zenonu taip pat valdo pusės milijono litų nesiekiantį turtą.

Jos partijos kolegos socialinės apsaugos ir darbo ministro Donato Jankausko šeima deklaravo turinti 307 tūkst. litų turto ir piniginių lėšų.

Užsienio reikalų ministro konservatoriaus Audroniaus Ažubalio ir jo sutuoktinės Loretos turtas su santaupomis siekia 205 tūkst. litų.

Kukliausiai iš visų Ministrų kabineto narių deklaracijų atrodo finansų ministrės Ingridos Šimonytės finansinė padėtis. Jos privalomas deklaruoti turtas sudaro 48,3 tūkst. litų, dar ji turi 27,6 tūkst. litų santaupų.

Užpernai Vyriausybėje buvo trys milijonieriai.