A. Kubilius vadovauja partijai nuo 2003-iųjų, tuo tarpu V. Landsbergis Tėvynės sąjungos pirmininko pareigas ėjo nuo pat jos įkūrimo 1993-iaisiais iki 2003 metų.

Galutiniais duomenimis A. Kubilius surinko 5166 balsus, o V. Landsbergis - 4501. 

Kaune V. Landsbergis pirmavo prieš A. Kubilių, kaip ir pirmame ture: už V. Landsbergį balsavo 577 žmonės, už A. Kubilių - 565.

Klaipėdoje už A. Kubilių atiduoti 122 balsai, už V. Landsbergį - 180.

Vilniuje už A. Kubilių balsavo 531 partijos narys, už V. Landsbergį - 610.

Panevėžyje A. Kubilius sulaukė 101 nario palaikymo, V. Landsbergis - 199.

V. Landsbergis gali skųsti rezultatus?

Po balsavimo V. Landsbergis DELFI neatsakė į klausimą, ar yra patenkintas partijos pirmininko rinkimų eiga, tačiau, neoficialiais duomenimism europarlamentarui kilo klausimų dėl balsų skaičiavimo. Rezultatą jis dar gali apskųsti.

„Nekomentuosiu, aš noriu matyti visus rezultatus ir tada pagalvoti", - teigė V. Landsbergis.

A. Kubilius: pats esu savikritiškas

A. Kubilius pirmadienį vakare dėkojo balsavusiems už jį, tačiau neužmiršo išreikšti pagarbos ir V. Landsbergio mylėtojams. Jo teigimu, daugelis partijos narių įvardijo, kad šįkart pasirinkti reikėjo tarp proto ir širdies, arba tarp tėvo bei motinos.

„Dėkoju tiems, kurie balsavo už mane, bet taip pat gerbiu ir vertinu tuos, kurie balsavo už V. Landsbergį. Kartu žinau, kad daugeliui narių buvo sunku apsispręsti šiame balsavime, nes, kaip ne vienas sakė, kad širdis liepia balsuoti už vieną, o protas - už kitą. Arba kad pasirinkti reikėjo kaip tarp tėvo ir motinos, nes rinktis teko ne tarp skirtingų ideologijų ar skirtingų pažiūrų, bet tarp dviejų partijos bendražygių", - DELFI sakė naujai išrinktas konservatorių lyderis.

Klausiamas, ar šiemetiniai partijos pirmininko rinkimai supurtė jį ir ar privers keisti vadovavimo stilių, A. Kubilius aiškino, esą rinkimai, kuriuos tenka rungtis su V. Landsbergiu „visada yra tam tikra prasme iššūkis".

„Aš visada esu labiausiai savikritiškas pats sau ir tikrai matau, ir ką pavyko pasiekti, ir ko nepavyko pasiekti, ir kokias skaudžiausias klaidas esame padarę, bet lygiai taip pat matau ir tai, kaip toliau turime veikti", - sakė politikas.

Praėjusiuose rinkimuose rungėsi su I. Degutiene

DELFI primena, kad pirmame ture už dabartinį partijos lyderį A. Kubilių savo balsą atidavė 4383 partijos nariai, o konservatorių patriarchą, europarlamentarą V. Landsbergį parėmė 3557 partijos kolegos.

Trečioji vieta teko buvusiam krikdemų vadui, Seimo nariui Valentinui Stundžiui – už jį balsavo 1588 konservatoriai. Šis politikas neparėmė nė vieno iš dviejų likusių kandidatų.

Konservatorių pirmininkas renkamas tiesioginiuose visų partijos narių rinkimuose. TS-LKD pirmininko kadencija trunka dvejus metus.

Praėjusiuose partijos lyderio rinkimuose dėl TS-LKD lyderio posto rungėsi A. Kubilius ir Irena Degutienė. Už A. Kubilių prieš dvejus metus balsavo 5546 partijos nariai, už I. Degutienę – 4628, tačiau šįkart politikė nutarė nekovoti dėl pirmininko posto, motyvuodama tuo, kad krikdemiškasis partijos sparnas nesudaro kritinės masės.