Apie ketvirtadienio incidentą praneša lrytas.lt, remiantis Lenkijos žiniasklaida - portalu wp.pl.

Pranešama, kad į dangų kilo šiuo metu misiją atliekantys Lenkijos kariai su naikintuvu Mig-29.

Jie nustatė, kad iš Kaliningrado virš neutralių vandenų atskriejantis nežinomas lėktuvas, kuris neatsakinėjo į bandymą susisiekti ir nepateikė skrydžio plano, yra rusų Su-24.

Kai naikintuvas buvo identifikuotas, lenkų pajėgos grįžo į bazę Šiauliuose.

DELFI primena, jog tai ne pirmasis panašaus pobūdžio incidentas pastaruoju metu. Šią savaitę Lietuva tapo jau trečiąja Baltijos valstybe, kuriai dėl neatpažinto lėktuvo teko į orą pakelti NATO pajėgų naikintuvus. 

Ketvirtadienį Baltijos oro erdvę saugantys NATO naikintuvai identifikavo virš Latvijos ekonominės zonos vandenų skrendantį rusų sraigtasparnį. Naikintuvai į orą buvo pakelti, kai neatpažintą orlaivį pastebėjo oro erdvę stebintys radarų operatoriai.

Paaiškėjo, kad Latvijos išskirtinėje ekonominėje zonoje Baltijos jūroje skrido „Ka-27“ sraigtasparnis, Rusijos karinėse oro pajėgose daugiausiai naudojamas kovai su povandeniniais laivais.

Taip pat pirmadienį į orą pakelti Danijos naikintuvai F-16, dislokuoti Estijos Emario aviabazėje. Tokių veiksmų imtasi dėl galimo pavojaus, kai buvo gautas signalas, jog prie NATO šalių oro erdvės priartėjo neatpažintas skraidantis objektas.