Už finansinius pažeidimus Visagino greitosios pagalbos sotyje teismo nuosprendžiu nuteistas 37 metų V.Eigėlis nuo vasario mėnesio dirba kovai su korupcija sveikatos sistemoje įsteigtame skyriuje. Po Liberalų demokratų partijos sparnu į Seimą nesėkmingai bandęs pakliūti V.Eigėlis pavasarį išgarsėjo, kai spauda paviešino, jog su korupcija kovojantis valdininkas nuslėpė teistumą.

Ministerijai korupcijos prevencijos ir kontrolės klausimais ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje atstovaujantis V.Eigėlis dar nepamiršo gyvenimo bei darbo Visagine – su tarnybiniu automobiliu į poilsinę kelionę į Krymą važiavęs valdininkas siekė iš Visagino savivaldybės administracijos prisiteisti atlyginimą, kurio negavo vadovaudamas dabar jau bankrutavusiai greitosios pagalbos stočiai.

V.Eigėlis DELFI teigė, kad darbo sutartį jis sudarė su Visagino savivaldybe, todėl ji ir turėtų sumokėti atlyginimą. „Visais būdais siekiau, kad mane atleistų iš pareigų, tačiau niekas į mano prašymus nereagavo“, - V.Eigėlis teigia liudytojų akivaizdoje surašęs atsistatydinimo pareiškimą ir jį kartu su raktais išsiuntęs savivaldybei.

Vilniaus apygardos teismas trečiadienį atmetė skandalingo mediko ieškinį. Teismo nutartyje teigiama, kad Visagino greitosios pagalbos tarnyba bankrutavo, todėl nėra galimybės išmokėti atlyginimą – 24 199 litus. V.Eigėlio vadovauta įstaiga kreditoriams liko skolinga apie 200 tūkst. litų.

Teismo procesą pralaimėjęs V.Eigėlis neketina sėdėti nuleidęs rankų. Sėkmingai karjerą SAM tęsiantis valdinininkas teigė dar kartą kreipsiąs į teismą ir šįkart iš savivaldybės reikalausiąs atlyginti patirtą žalą.