„Byloje sprendžiamas ginčas yra sudėtingas tiek faktinių aplinkybių, tiek teisės požiūriu. Sprendimų priėmimo kambaryje teismas nustatė, kad visapusiškai pagrįstam sprendimui priimti reikia aiškintis turinčias reikšmės bylai naujas aplinkybes. Dėl to bylos nagrinėjimas atnaujintas ir paskirtas dar vienas teismo posėdis, iki kurio šalims pasiūlyta pateikti papildomų įrodymų“, – teismo pranešime spaudai cituojama teisėja Laima Ribokaitė.

Primename, kad ieškinyje atsakovui D. Mažintui nurodoma, kad jam nebuvo išduotas Vilniaus „Santaros“ vidurinės mokyklos brandos atestatas, kurį jis pateikė stodamas į Lietuvos muzikos ir teatro akademiją.

Prokurorės teigimu, kadangi atsakovas nebuvo įgijęs vidurinio išsilavinimo, jis negalėjo būti priimtas studijuoti aukštojoje mokykloje, todėl negalioja ir jo įgyti aukštojo mokslo diplomai.

Ieškinyje taip pat nurodytas reikalavimas atlyginti valstybei lėšas, išleistas jo studijoms (daugiau nei 23 tūkstančius eurų).

Kitas teismo posėdis numatytas rugsėjo 8 dieną. Teismo nutartis neskundžiama.

DELFI primena, kad Vilniaus apygardos prokuratūroje pradėjus tyrimą paaiškėjo, kad D. Mažintas niekada nesimokė Vilniaus „Santaros“ vidurinėje mokykloje, nors šios mokymo įstaigos atestatą pateikė stodamas į Lietuvos muzikos ir teatro akademiją. Akademijoje D. Mažintas baigė bakalauro, magistro ir aspirantūros studijas, įgijo licenciato laipsnį.