„Vienas projektas yra pateikimo stadijoje, kitas projektas yra svarstymo stadijoje. Vyriausybė taip pat konsultuojasi ir su kitomis tautinėmis mažumomis. Mes negalime priimti vienai tautinei mažumai išskirtinio įstatymo. (...) Mes norime paruošti tikrai gerą įstatymą, kad nekiltų kažkokių nesusipratimų ir nematome ypatingai didelės skubos tą padaryti. Geriau išdiskutuosime ir, tikmės, pavasario sesijoje mes priimsime Tautinių mažumų įstatymą, bet mums labai svarbu, kad visoms tautinėms mažumoms Lietuvoje jis būtų priimtinas“, - interviu Žinių radijui trečiadienį sakė L. Graužinienė.

Vilniuje antradienį viešėjęs Lenkijos Seimo pirmininko pavaduotojas Cezarys Grabarczykas lenkų tautinės mažumos teisių pažeidimu įvardijo Tautinių mažumų įstatymo nebuvimą.

Antradienį Lietuvos ir Lenkijos dvišalių santykių problemas bei kitus klausimus C. Grabarczykas aptarė su Seimo pirmininke L. Graužiniene, kitais parlamentarais.

2011 metų surašymo metu Lietuvoje gyveno 200 tūkst. lenkų, 177 tūkst. rusų, 36 tūkst. baltarusių, 16 tūkst. ukrainiečių.