V. Vigelio bendrakeleiviai patvirtino, kad meras į galutinį kelionės tašką – Paryžių – kartu su jais neatskrido, tačiau nuo detalesnių komentarų susilaiko. Pats meras tvirtina tuo metu atostogavęs.

Žada V. Vigelį skųsti VTEK

Kaip DELFI teigė Švenčionių tarybos opozicijoje esančių liberalų atstovas Kęstutis Savickas, V. Vigelis, savivaldybės Vietinio ūkio skyriaus vadovas Juozas Urbanavičius bei savivaldybės valdomos bendrovės „Švenčionių švara“ direktorius Kazimieras Džiaukštas lapkričio pabaigoje vyko į Lietuvos komunalininkų ir atliekų tvarkytojų asociacija organizuotą kelionę į Paryžių. Anot K. Savicko, į Prancūzijos sostinę skrista per Varšuvą, tačiau joje Švenčionių meras ir du jo palydovai buvo išlaipinti iš lėktuvo.

„Buvo komandiruotė. Dalyvavo toje komandiruotėje ne viena savivaldybė, kiek žinau, dalyvavo ir Visagino savivaldybės atstovai. Iš Švenčionių buvo trys žmonės: V. Vigelis kaip meras, K. Džiaukštas kaip „Švaros“ direktorius ir J. Urbanavičius kaip Vietinio ūkio skyriaus vedėjas. Jie skrido į Prancūziją su persėdimu Varšuvoje, ir Varšuvoje dėl neblaivumo ir tam tikrų, sakykim, atvejų jie buvo paprašyti palikti lėktuvą, išsodinti“, - kalbėjo liberalas.

Vėliau jis pridūrė, jog „tam tikri atvejai“ – tai ne itin korektiškas elgesys su lėktuvo stiuardese. „Šitą dalyką irgi esu girdėjęs“, - sakė K. Savickas.

Politikas teigė kreipęsis mero paaiškinimo, tačiau V. Vigelis esą nurodė, jog tą dieną atostogavo. „Meras atsakė, kad tą dieną jis buvo atostogose. Ir viskas“, - teigė pašnekovas, pridurdamas, jog dėl mero elgesio žada skųstis Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai.

Meras atskrido iki Varšuvos, o po to...

Kelionėje taip pat dalyvavusi Visagino savivaldybės valdomos bendrovės „Visagino būstas“ direktorė Liubovė Sverčkova DELFI teigė, jog Švenčionių meras su savo svita atkeliavo iki Varšuvos, bet į Paryžių kartu jau nebeskrido.

„Mes vykome į Prancūziją. Bet aš negaliu komentuoti, kas ten atsitiko, nes sėdėjau lėktuvo gale“, - nuo išsamesnių komentarų susilaikė L. Sverčkova.

Ji taip pat patarė kreiptis į kelionę organizavusios Lietuvos komunalininkų ir atliekų tvarkytojų asociacijos vadovą Algimantą Baką.

Asociacijos prezidentas DELFI iš pradžių patvirtino, jog Varšuvoje būta ne itin malonaus incidento. Vis dėlto A. Bakas tikino, jog incidentas kelionės nesugadino.

Paklaustas, kaip meras V. Vigelis aiškino situaciją, pašnekovas kalbus nebuvo: „Aš nežinau, jūs klauskite jo“.

Tačiau vėliau asociacijos vadovas pareiškė nenorįs komentuoti mįslingųjų įvykių Varšuvoje ir paprašė perskambinti vėliau – kitą savaitę.

„Paskambinkit vėliau, prašau, - sakė A. Bakas, paklaustas, kaip teko suktis iš padėties. - Gal kitą savaitę.“

Pokalbiui einant į pabaigą, pašnekovas jau tvirtino negalįs pasakyti, kad Varšuvoje apskritai kas nors įvyko: „Negaliu pasakyti, o kas jums taip teigė?“.

V.Vigelis: atostogos – mano reikalas

Švenčionių rajono meras V. Vigelis DELFI tvirtino nenorįs komentuoti šios situacijos. Esą jei kas ir įvyko – meras tuo metu atostogavo.

„Nieko neturiu komentuoti. Aš pasižiūrėjau. Kadangi man šiandien pareiškė tą variantą, pasižiūrėjau. Tą dieną, aš kaip tik tą savaitę (buvau) atostogose. Taip kad aš atostogų nekomentuoju ir nieko negaliu pasakyti tikrai. Dar kartą pasakau, atostogos – tai mano asmeninis reikalas. Kur buvau, kame buvau, su kuo buvau. Ir aš neturiu niekam atsiskaityti. Ačiū jums labai, dėkui, viso gero“, - sakė politikas.

Dar nekalbesnis buvo mero bendrakeleivis, Švenčionių savivaldybės Vietinio ūkio skyriaus vadovas J. Urbanavičius. „Neteikiu informacijos visiškai. Tai yra nesąmonės, ir jūs man, prašau, tokių klausimų neuždavinėkite“, - vos išgirdęs klausimą apie įvykius Varšuvos oro uoste tepasakė valdininkas.

Žada santykius su opozicija aiškintis teisme

Per Švenčionių r. Savivaldybės tarybos posėdį V. Vigelis nei nepaneigė, nei patvirtino, kad esą jį girtą išprašė iš lėktuvo. Vėliau tikino, esą jis niekur nevyko, pranešė TV3 „Žinios“.

„Aš pasitikslinau, kad visai neskridau, nes nuo lapkričio 28 d. Iki gruodžio vidurio buvau atostogose, nes žmonai darė operaciją, yra vieši dokumentai“, - sakė meras.

Nors V. Vigelis neigė keliavęs, TV3 „Žinioms“ pavyko gauti savivaldybės administracijos raštą, patvirtinantį mero komandiruotę į Paryžių.

"Mes planavome, buvom užsiregistravę viską, bet kadangi neįvyko kelionė, buvo apmokėta, tai tuos pinigus, kadangi mes patys nevažiavom, grąžinom apmokėjimą į kasą ir viskas. O kodėl neįvyko kelionė, nes mes, kiek žinome, ji įvyko. Na yra gi aplinkybės, kurių nebūtina komentuoti?", - sakė K.Džiaukštas.

Savivaldybės opozicija tvirtina, esą meras iš tiesų neatostogavo, o po nesėkmingos kelionės toliau girtuokliavo, nors turėjo eiti į darbą.

„Kiek man yra žinoma, jis darbe nepasirodė. Nors tvirtina, kad buvo atostogos, pagal mane, jis turėjo dirbti tuo metu“ - teigia Rimantas Klipčius, Švenčionių r. savivaldybės tarybos narys.

Meras sako slaugęs žmoną ir su opozicija žada santykius aiškintis teismuose.

V. Vigelis jau ne pirmą kartą įsivelia į skandalus. Paskutinysis - kova teismuose su etikos sargais, kurie pripažino, kad jis pažeidė tarnybinę etiką dalyvaudamas balsavime dėl žmonos valdomo savivaldybės kultūros skyriaus pertvarkos.