Lazdijų seniūnas Sigitas Arbačiauskas teigė, kad jau teiravosi, kada iš Švedijos bus pargabentas Armino kūnas, bet procedūra žada užtrukti.

„Gerai pažįstu berniuko šeimą. Tiek jo tėvus, tiek senelius. Nuostabi šeima. Armino tėvas Žydrūnas turi auksines rankas, labai daug pagelbėjo seniūnijai. Ir berniukas buvo geras, tvarkingas“, - pasakojo nelaimės sukrėstas Lazdijų seniūnas S. Arbačiauskas.

Seniūnas, anksčiau tikėjęs, kad gąsdinimas Lietuvą užplūsiančiais pabėgėliais – tik bandymas kažką pakurstyti, šiandien jau ir pats sunerimęs dėl žmonių saugumo.

„Man kyla nerimas dėl to, kad ruošiamės Į Lietuvą įsileisti kito tikėjimo žmones. Manau, galime turėti bėdų. Nors Lietuvoje, laimei, didelių tragedijų, kol kas neįvyko, bet mūsų šalies piliečiai kitose šalyse jau kenčia. Ir tai puikiai parodo pastarųjų dienų įvykis“, - sakė S. Arbačiauskas.

Pasak seniūno, geresnio gyvenimo į Švediją išvykusi ieškoti šeima visam laikui ten pasilikti neketino, turėjo planų sugrįžti į Lietuvą. Prieš emigruojant nužudyto paauglio šeima gyveno Rudaminoje, Lazdijų rajone.

Penkiolikmetį Arminą keturiolikmetis iš pabėgėlių šeimos kilusio konflikto metu nudūrė pirmadienį mokykloje. Jaunas vaikinas mirė ligoninėje.