AB "Tauragės tauras" darbuotojas Stasys Andreikėnas pareiškė susideginsiąs prie Prezidentūros lapkričio 3 dieną, nes "aukščiausioji valdžios institucija apgaudinėja ir žemina".

S. Andreikėnas jaučiasi apgautas, nes bendrovė nevykdo pažado mokėti jam kas savaitę po 500 litų, kol padengs visą įsiskolinimą už nesumokėtą atlyginimą.

47 metų tauragiškis teigia gavęs tokį pažadą po badavimo prie Prezidentūros rugpjūčio pabaigoje. Tuomet prez idento patarėjas Albinas Januška iš savo kišenės sumokėjo badautojui 500 litų ir kalbėjosi su jo darbdaviais dėl atlyginimo išmokėjimo.

Tačiau, kaip teigiama pirmadienį išplatintame S. Andreikėno pareiškime, pažadą kas savaitę mokėti po 500 litų "Tauragės tauras" tęsėjo tik iki rinkimų. Darbininko teigimu, baldus gaminantis "Tauragės tauras" jam tebėra skolingas 5000 litų, bet po spalio 8 dieną įvykusių Seimo rinkimų įmonės administracija pareiškė, kad pinigai pagal sutartą grafiką nebebus mokami.

"Tik dabar supratau, kad Prezidentūros atstovas mane prikalbėjo nesusideginti ir pažadėjo išmokėti mano uždirbtus pinigus dėl artėjančių rinkimų", rašo S. Andreikėnas savo pareiškime, kuris adresuotas prezidentui Valdui Adamkui ir AB "Tauragės tauras" direktorei.

Pasak S. Andreikėno, tokiu elgesiu Prezidentūra "aiškiai parodė, kad valstybės pagrindinė vertybė yra ne žmogus, o rinkimai".

"Esu visiškai pažemintas, todėl ištesėsiu savo pažadą, t. y. š. m. lapkričio mėn. 3 dieną 13 val. prie LR Prezidentūros susideginsiu", rašo darbininkas iš Tauragės.