Komisijos pirmininku išrinktas jos iniciatorius, Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas, Naujosios sąjungos frakcijos narys Alvydas Sadeckas.

Iki išrinkimo į Seimą A. Sadeckas vadovavo saugos bendrovei "Ekskomisarų biuras", o anksčiau dirbo policijos komisaru. Komisijoje taip pat yra konservatorius Vitas Matuzas, liberalai Raimondas Šukys ir Algimantas Matulevičius, LDDP atstovai Vytautas Saulis ir Petras Papovas bei centristas Gintaras Šileikis.

Komisija savo išvadas Seimui įpareigota pateikti iki gruodžio 19 dienos. Kai kurie parlamentarai prieštaravo komisijos sudarymui, nes, jų nuomone, tai yra kišimasis į teisėtvarkos ir kitų institucijų atsakomybės sferą.

Pirmadienį Panevėžio rajone buvo rasti nušauti Panevėžio apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotoja Vida Kazlauskaitė ir Pasvalio rajono policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus inspektorius Sergejus Piskunovas. Pareigūnų žudikai kol kas nenustatyti. Manoma, kad teisėsaugininkai nužudyti dėl savo tarnybinės veiklos.