„Mes esame panašios nuomonės kaip ir krikščionys visame pasaulyje, tik nenoriu darydamas pareiškimą padaryti šitai poniai ar panelei reklamos. Mes melsimės, kad protingi žmonės nedalyvautų, nes jos koncertai yra giliai antikrikščioniški ir turbūt net daugiau galima pasakyti“, - DELFI teigė Kauno arkivyskupas.

DELFI primena, kad dėl krikščionių protestų Pietų Korėjoje vykusį koncertą stebėti galėjo tik suaugusieji, krikščionys protestavo ir Filipinuose, o islamą išpažįstančioje Indonezijoje Lady Gaga koncertas buvo uždraustas.

„Normalu, jeigu yra destruktyvus koncertas, kuris siunčia ne pozityvią, bet moraliai destruktyvią žinią, tai ar žmogus musulmonas, ar katalikas, ar kitoks krikščionis, ar žydas, jis negali būti už, tik prieš“, - svarstė Lietuvos vyskupų konferencijos pirmininkas.

Paklaustas, ar šios dainininkės koncertai dvasininkams atrodo moraliai destruktyvūs, nes juose perdėtai demonstruojamas seksualumas, S. Tamkevičius su teiginiu sutiko.

„Aš nesu dalyvavęs, tik esu skaitęs, bet taip, šita kryptimi... Apskritai visas eteris tuo perdėtu seksualumu persunktas, o panašūs koncertai dar labiau klaidina jaunus žmones. Gal ten yra ir daugiau kas, bet čia vienas iš tų dalykų“, - teigė metropolitas.

Tačiau jis sakė, kad vyskupai bendro pareiškimo visuomenei nesiųs, nes nenori daryti dainininkei reklamos.

„Mes jei sakysim, tai sakysime saviems žmonėms, turime priemonių mokyklose, kitose erdvėse, o pats kalbėjimas viešai kartais pasitarnauja kaip reklama“, - reziumavo Lietuvos vyskupų konferencijos pirmininkas.

DELFI primena, kad pernai birželį JAV popmuzikos superžvaigždė Romoje sukritikavo įvairių šalių vyriausybes, tarp jų ir Lietuvos, dėl tos pačios lyties asmenų teisių ribojimo. Kaip žinoma, Lietuvos Katalikų Bažnyčia nepritaria tos pačios lyties asmenų teisių plėtrai.