Šis nedidelis, Pentagonu dėl savo formos vadinamas Belgijos sostinės rajonas linksniuojamas viešojoje erdvėje kaip “Europos terorizmo sostinė” ar “teroro židinys”.

“Beveik visuomet tai susiję su Molenbeku. Tai yra didžiulė problema” - televizijai sakė Belgijos premjeras Charlesas Michelis.

Šis Briuselio rajonas siejamas net su keturiais teroro aktais Europoje, įvykdytais per pastaruosius dvejus metus.

Molenbeke gyveno ar lankėsi su penktadienio Paryžiaus žudynėmis siejami teroriristai – ieškomas, kaip spėjama, šių teroro aktų architektas Abdelhamid Abaaoud, broliai Salah ir Brahim Abdeslamai.

Jų trečiasis brolis Mohamedas dirba Belgijos imigracijos departamente.

Per vakarykštį tragiškų įvykių minėjimą pagrindijėje Molenbeko aikštėje Mohamedas savo balkone uždegė žvakutes.

Šioje aikštėje, priešais savivaldybės pastatą gyvenanti šeima, vengia dėmesio.

Šis rajonas - tai siaurų gatvelių tinklas, pilnas jaukių musulmoniškų kavinių, mėsos ar vaisių parduotuvėlių, žaidimo aikštelių. Iš pažiūros gyvenimas čia nepasikeitė – išskirtinis policijos ir tarnybų dėmesys nėra juntamas.

“No photo, no photo” - fotografuojant Molenbeko gatvelėse vis sušunka koks pasipiktinęs jo gyventojas.

Kai kuriose gatvelėse prie kavinių stoviniuojantys vietiniai, pastebėję nepažįstamą praeivį su fotoaparatu, liepia pasitraukti.

“Kalbant apie terorizmą visi tik ir kartoja Molenbekas, Molenbekas. Tai tapo tiesiog madingu žodžiu. Pažiūrėkite, koks tai ramus ir gražus rajonas. Šie žmonės nėra teroristai” - neslepia pasipiktinimo šiame rajone gimęs ir augęs aktorius Ibrahimas.

Pasak jo, spauda, nušviečianti tragiškus įvykius, kiekvieną musulmoną paverčia teroristu.

(Laukite tęsinio).