„Padarome tada uždarą. Kadangi vis dėl to, kaip ten bebūtų, nors tai yra išdalinta labai plačiai, bet tai irgi tam tikras įsiveržimas į mano privačius, asmeninius, jausminius dalykus, todėl jūs prisiimate atsakomybę, jeigu kažkur nutekės pokalbiai į viešumą“, - sakė S. Stoma.

Etikos sargai ketvirtadienį sprendimo nepriėmė ir atidėjo jį vėlesniems posėdžiams.

S.Stoma: per kvailumą atsiliepiau į primygtinį siūlymąsi

Po posėdžio S. Stoma sakė, kad pokalbis su Etikos ir procedūrų komisijos nariais buvo konstruktyvus, o esą iš gabalais pateiktos prodiuserio Sauliaus Bartkaus medžiagos aiškėja, neva jis tikrai nesiūlė darbo žurnalistei už kokias nors paslaugas ar tiesiog gražias akis.

„Nors S. Bartkaus medžiaga pateikta neišsami, sukonstruota gabalais, bet vis dėlto ji yra daug platesnė ir iš jos matyti, kad ten nebuvo jokių tokių dalykų – siūlymo darbo už kažkokias tai paslaugas ar pagaliau už gražias akis. To nebuvo, visi, manau, tuo įsitikino. O kad aš ten esu leptelėjęs negražių kai kurių žodelių apie Seimą, apie dar kažką privačiame pokalbyje, tai tikrai dėl to apgailestauju“, - sakė S. Stoma.

„Dėl dalykų, kuriais esu apkaltintas „KK2” ir kitos S. Bartkaus laidos, tai jų nepatvirtina nei visa tai, kas yra čia, nei tai, kas bus dar gauta. Todėl aš tikiuosi, kad komisijos sprendimas bus protingas“, - svarstė parlamentaras.

Pasak S. Stomos, jis nusipelnė „pabarimo už tam tikrą nesantūrumą“.

„Apgailestauju, kad leidausi taip lengvai suvedžiojamas ir vedžiojamas už nosies, bet tikrai nesu padaręs jokio kita prasme neteisėto veiksmo“, - po posėdžio sakė politikas.

Klausiamas, kuo uždarame posėdyje domėjosi etikos sargai, S. Stoma pasakojo, kad daugiausia dėmesio buvo skiriama kontakto su žurnaliste pradžiai. Jo teigimu, mergina jam rašė socialiniu tinklu „Facebook“ ir aiškino, kad domisi juo grynai asmeniniais tikslais.

„Aš per savo kvailumą atsiliepiau į tą gana primygtinį siūlymąsi ir prasidėjo tas bendravimas, o kažkokios šnekos apie darbus atsirado gerokai vėliau. Iš šito platesnio konteksto akivaizdžiai matosi, kad tai tikrai buvo iš jos pusės daugiau kalbama apie darbą, ne iš mano. Be to, užfiksuotas labai akivaizdus faktas, kad tuo pačiu metu, kai aš su ja bendravau (atrodo, tarp antro ir trečio pasimatymo), aš Kaune priėmiau visai kitą padėjėją“, - teigė parlamentaras.

Jo nuomone, tai įrodo, kad jis neketino suteikti merginai darbo už meilės aktą ar panašiai.

„Aš džiaugiuosi šiuo metu tapęs atviriausias ir viešiausias Seimo narys“, - juokavo politikas.

Politinės karjeros baigti nežada?

Klausiamas apie politinę karjerą ateityje, S. Stoma teigė skandalui įsisiūbavus pagalvodavęs, kad galbūt politikai jis per jautrus ir per naivus, bet šiuo metu S. Stoma sako gaunantis daug palaikymo iš visuomenės, tad dėl rinkimų žada dar pagalvoti.

Konservatoriai anksčiau jam buvo siūlę rinkimuose dalyvauti vienmandatėje Kauno Dainavos rinkimų apygardoje.

DELFI primena, kad LNK laidos „KK2” žurnalistė keletą kartų susitiko su parlamentaru S. Stoma, o susitikimai buvo filmuojami. Per televiziją parodytuose įrašuose girdima, kaip politikas nelabai rišliai svarsto apie draugystę, bučinius, važiavimą prie jūros, padėjėjos darbą Seime, pasakoja politines aktualijas, svarsto apie galimybę tapti europarlamentaru ir užsitikrinti išlaikymą iki gyvos galvos bei mąsto apie prezidento postą.

Pats S. Stoma buvo prašęs Generalinės prokuratūros pradėti ikiteisminį tyrimą dėl brovimosi į jo privačią erdvę, tačiau prokurorai tyrimo nepradėjo. Tokį sprendimą parlamentaras apskundė, tačiau jei skundas bus atmestas jis ketina kreiptis į teismą privataus kaltinimo arba civiline tvarka.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Priežiūros komitetas sustabdė S. Stomos narystę partijoje, nors partinį bilietą jis buvo įgijęs labai neseniai. Frakcijos Etikos komisija sprendimo nepriėmė.