"Aš manau, kad vienas pirmųjų žingsnių, kurį padarysiu, tai patikimos imuniteto tarnybos sukūrimas, kuriai suteiksime tiek operatyvinės veiklos, tiek ikiteisminio tyrimo subjektų statusą, plius padarysime vienos iš specializuotų policijos įstaigų pagrindu kontrolinį būrį, kuris prižiūrės ir kontroliuos, kaip policijos pareigūnai laikosi kelių eismo taisyklių, darbo drausmės, veiks visoje šalies teritorijoje, ne teritoriniu pagrindu", - sakė S. Skvernelis penktadienį po susitikimo su Prezidente Dalia Grybauskaite.

Skiriamo generalinio komisaro įsitikinimu, kiekvieno mažo miestelio pareigūnų drausmės ir elgesio reikalas yra to komisariato vadovo arba vadovų atsakomybė, o imuniteto tarnyba veiks Policijos departamente.

"Kiekvieno mažo miestelio pareigūnų drausmės ir elgesio reikalas yra to komisariato vadovo arba vadovų, po to - apskrities vyriausieji policijos komisariatai ir Policijos departamentas. Policijos departamente bus imuniteto tarnyba, kuri vykdys korupcijos prevenciją, tirs korupcinius nusikaltimus ir užtikrins imunitetą tarp policijos pareigūnų", - sakė S. Skvernelis.

Tarp ilgalaikių uždavinių skiriamasis generaliniu komisaru įvardina sukūrimą motyvacinės sistemos, kas apimtų "ir teisingą darbo užmokestį, ir socialinių garantijų paketą, kad darbo vieta būtų branginama".

Skiriamojo generalinio komisaro nuomone, geriau turėti mažiau policininkų, bet geriau apmokamų. Policijoje ketinama atlikti auditą, kad būtų nustatyta, kiek, kokioms funkcijoms atlikti reikia policijos pareigūnų.

Pasak prezidentės atstovo spaudai Lino Balsio, per susitikimą su šalies vadove buvo kalbėta apie policininkų atsakomybę, reputaciją, reformas reikia tęsti, apie pareigūnų rotacija, policijos darbo modernizavimą, būtinybę kurti geresnę motyvacijos sistemą.