Rusija pastarosiomis dienomis piktai reagavo į Lietuvos Seimo priimtą įstatymą, įpareigojantį Vyriausybę derėtis su Maskva dėl 50 metų trukusios sovietų okupacijos žalos atlyginimo.

Rusijos URM reagavo pareiškimu, kuris neigia patį Lietuvos okupacijos 1940 metais faktą.

Vienai iš konservatorių vadovų Rasai Juknevičienei konstatavus Rusijos agresyvėjimą Lietuvos atžvilgiu, socialliberalai ketvirtadienį paskelbė pareiškimą, kad "ponia R. Juknevičienė tik pila alyvą į ugnį - apsunkindama Lietuvos ekonominius santykius su Rusija".

R. Juknevičienė spaudos konferencijoje trečiadienį, be kita ko, sakė, kad agresyvius Rusijos planus Lietuvos atžvilgiu liudija ir tai, jog, jos žiniomis, maždaug kaip pusė Rusijos ambasados Vilniuje personalo dirba tos šalies specialiosioms tarnyboms.

Kita vertus, kaip pažymi socialliberalai savo pareiškime, "Rusijos bandymai ginti SSRS vykdytą aneksijų politiką yra neperspektyvūs".

Anot pareiškimo, "būtent Rusijos padaryta sava 1940 m. įvykių interpretacija ir sukėlė dabartinę krizę - Rusija tik parodė, jog mažai kuo skiriasi nuo Sovietų Sąjungos".

Socialliberalų nuomone, toks santykių pablogėjimas atsilieps Lietuvos siekiams įstoti į NATO, o "viena iš konservatorių lyderių savo pareiškimu tik apsunkina būsimosios porinkiminės Vyriausybės darbą siekiant narystės NATO".

Socialliberalai dabar yra viena populiariausių politinių jėgų ir greičiausiai turės didelę įtaką formuojant vyriausybę po Seimo rinkimų šį rudenį.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją