Kad teisme yra iškelta byla dėl skyrybų, pagrindiniam naujienų portalui DELFI patvirtino ir P. Gražulis, ir ieškinį pateikusi R. Gražulienė.

DELFI žiniomis, keturių vaikų nuo skandalingojo Seimo nario susilaukusi R. Gražulienė savo pareiškime teismo prašo ne tik nutraukti santuoką dėl sutuoktinio kaltės, bet ir siekia, jog būtų padalytas jungtine nuosavybe jiems priklausantis šeimos turtas bei iš parlamentaro priteistas išlaikymas vienam vaikui, nustatant jo gyvenamąją vietą su motina.

Išsiskirti su sutuoktiniu bendrovėje „Judex“ vyr. buhalterės pavaduotoja dirbanti R. Gražulienė panoro dar prieš metus, tačiau į teismą moteris kreipėsi tik šių metų kovo 25-ąją. R. Gražulienei 46 metai, o P. Gražuliui - 54-eri.

„Tikrai, žinokite, asmeniniais reikalais nesidalinsiu ir nieko nekomentuosiu, tokia mano pozicija“, – parlamentaro sutuoktinė R. Gražulienė nenorėjo komentuoti iškeltos santuokos nutraukimo bylos.

Moteris neįvardijo ir priežasties, dėl kurios, jos manymu, P. Gražulis turėtų būti pripažintas kaltu dėl skyrybų: „Tikrai nepasakysiu, jeigu norite, skambinkite Petrui ir su juo kalbėkite, jeigu jis kalbės. Ir jūs, ir aš žinau, koks jis žmogus, todėl paprasčiausiai toks mano sprendimas“.

Tiesa, R. Gražulienė nesistebėjo, kad jos sutuoktinis nesutinka išsiskirti, nors šį pasiūlymą vyrui ji pateikė dar prieš metus. „Jis dėl, atrodo, visiems suprantamų priežasčių priešinasi“, – mįslingai kalbėjo moteris.

Skyrybų bylos nenorėjo komentuoti ir viešumo nevengiantis P. Gražulis. „Taip, tai yra tiesa, bet tai yra mūsų šeiminės problemos ir jos bus sprendžiamos, – sakė jis. – Aš jų nekomentuosiu, nors ir esu Seimo narys. Prašykite, kad komentuotų žmona, nes ne aš kreipiausi į teismą, o ji kreipėsi, tegul ir komentuoja žmona“.

Paklaustas, kodėl nesutinka nutraukti ilgametės santuokos, politikas sakė: „Manau, kad neverta skirtis, reikia išsaugoti šeimą, tačiau tai yra mūsų šeimos klausimai ir tų dalykų nekomentuoju ir nekomentuosiu“.

Politikas prisipažino, kad nesuradus kompromiso viską turėtų išspręsti teisingumo vykdytojai. „Teismas priims kažkokį sprendimą, žiūrėsime“, – baigdamas pokalbį pabrėžė P. Gražulis.

Tuo metu DELFI šaltiniai atskleidė, jog pareiškime teismui R. Gražulienė pagrindinę skyrybų priežastį nurodė sutuoktinių gyvenimą atskirai – P. Gražulis jau ilgą laiką faktiškai gyvena atskirai nuo šeimos, kurią tik retkarčiais aplanko Kaune.

„P. Gražuliui šeima yra antrame plane, jis save realizuoja viešoje erdvėje“, – teigė šeimos bėdas žinantis pašnekovas (vardas ir pavardė redakcijai žinomi).

Taip pat neslepiama, kad Gražulių šeimoje yra buvę konfliktų ir jų priežastimi esą yra įvardijamas parlamentaro emocionalumas.

DELFI šaltinių teigimu, parlamentarui sutuoktinė siūlė išsiskirti gražiuoju, bendru sutarimu – jam buvo pateikta santuokos nutraukimo sutartis, kurioje buvo pasiūlyta padalyti turtą, tačiau P. Gražulis kategoriškai atsisakė ją pasirašyti.

Maža to, kai R. Gražulienė teismui pateikė ieškinį, ilgą laiką atsakovui nepavyko įteikti bylos dokumentų – į Seimo viešbutį, kuriame gyvena P. Gražulis, siunčiami dokumentai grįždavo taip ir neįteikti.

Ieškinys dėl santuokos nutraukimo P. Gražulį pasiekė tik tuomet, kai teismas dokumentus nusprendė išsiųsti į darbovietę – Seimo rūmus. Tiesa, politikas spjovė į šiuos popierius ir iki šiol teismui nepateikė atsiliepimo, todėl oficiali jo pozicija bylą nagrinėjančiam teismui iki šiol taip ir liko neaiški.

Posėdžių Gražulių byloje teismas dar nėra numatęs – šią savaitę nuspręsta skirti nekilnojamojo turto vertinimo ekspertizę, todėl byla laikinai sustabdyta. Tik po šios ekspertizės teismas galės aiškintis, ar patenkinti R. Gražulienės ieškinį ir santuoką nutraukti dėl P. Gražulio kaltės.