„(Prezidentės palaikymo - DELFI) mes neturime, nuo pirmos dienos iš esmės jo neturėjome. Tai yra faktas, ir tokia yra realybė. Matyt, tie išsprūdę žodžiai, kad ne tie laimi rinkimus, tokia - realybė. Nieko nepadarysi. Reikia dirbti su tuo, kas yra, ir Vyriausybė šiandien yra tokia, ir dar matyt kurį laiką reikės darbuotis“, - sakė S. Skvernelis.

Ministras Pirmininkas nebuvo linkęs pažymiu vertinti savo darbo.

„Aš sau niekada jo nerašiau, ir dabar nerašysiu, vertinkite jūs, ir vertina matyt žmonės geriausiai. Aš pats tikrai nevertinsiu“, - sakė S. Skvernelis.

Tarp svarbiausių darbų jis įvardijo pradėtą aukštojo mokslo reformą, socialinės atskirties mažinimo klausimų sprendimą, valstybės tarnybos įstatymo projekto parengimą, valstybės įmonių pertvarką, vaistų kainų mažinimą. Mokestinių pakeitimus jis vadino patvarkymais, o ne reforma, tačiau pažadėjo, kad bus suburta ekspertų komanda, kuri pasiūlys esminę mokesčių reformą. Kitais metais, pasak jo, svarbiausi darbai bus susiję su emigracija ir demografija.

Premjeras taip pat patikino, kad neatsisakyta idėjos statyti Vyriausybės pastatų miestelį.

„Negalime jo atsisakyti, šiandien 180 mln. eurų skiriama pastatų išlaikymui. Susimažinkime 50 proc. ir 90 mln. eurų paskirkime, pavyzdžiui, atlyginimams dėstytojams pakelti. (…) Tai nėra utopija, tai yra turtas valdomas neefektyviai“, - sakė S. Skvernelis.

Ministrų keisti neketina

Nors Vyriausybės vadovas teigė, kad jam iš esmės dirbti niekas netrukdo, tarp laikotarpių, kai „buvo tam tikra pauzė“ įvardijo socialdemokratų skilimą ir dalies jų pasitraukimą į opoziciją.

„Tai tas laikotarpis tikrai buvo sudėtingas, kadangi nebuvo aišku, ar mes galėsime priiminėti sprendimus. Bet rudens sesija parodė, kad tą galima daryti. Biudžeto priėmimas parodė, kad yra strateginiams klausimams stipri dauguma. Tai suteikia didelio optimizmo“, - sakė S. Skvernelis.

Ministrams priekaištų Vyriausybės vadovas neturėjo. „Tai ne žvaigždžių Vyriausybė, kai yra garsi politinė pavardė ir turi teisę užimti bet kurį ministro postą. (…) Pritrūko, galbūt, administravimo įgūdžių, bet visa tai yra ištaisoma“, - sakė S. Skvernelis.

Jis nemato poreikio keisti ministrus ir ateityje.

„Kuriuos ministrus keis? Aš tikrai nemanau, kad yra būtinybė vienoje ar kitoje ministerijoje juos pakeisti. Turime progą įsivertinti, kas buvo padaryta, objektyviai, kam geriau, kam blogiau sekėsi, bet aš nenorėjau nei vieno ministro pakeisti. Norėjau, kad visa Vyriausybė ir šiandien būtų ta pati, kokia prisiekė, vieno ministro neturime, bet tai buvo dėl grynai politinio asmeninio apsisprendimo“, - sakė S. Skvernelis.

Ministras Pirmininkas kol kas nespekuliavo tema, ar būtų pasirašinėjama koalicijos sutartis tarp partijų, jeigu socdarbiečiams pavyktų ją įkurti. „Pasižiūrėkime, kaip bus“, - sakė S. Skvernelis.

Jis taip pat nebuvo linkęs kalbėti apie planus dėl prezidento rinkimų.

„Sprendimą esu priėmęs pakankamai seniai, ar keisiu, ar nekeisiu kitas klausimas. Kalbant be juoko, šitas darbas pagrindinis, gal kažkam ir - laikas startuoti rinkiminėje kampanijoje, tai prašau, o kol kas mano koncentracija yra į Vyriausybės darbą. Net minčių pašalinių nėra apie kitą klausimą“, - sakė S. Skvernelis.