Į Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotąjį pėstininkų batalioną atvykus 451 šauktiniui, o į Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomąjį pulką - 51 karo prievolininkui, į Lietuvos kariuomenę pristatyti visi šiemet numatyti trys tūkstančiai nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karių.

Kaip ir pernai, visi šiemet nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą atliksiantys šauktiniai šį tarnybos būdą pasirinko savo noru arba patekę į šaukimo sąrašus pareiškė norą ją atlikti pirmumo tvarka.

Apie 2017 m. šaukimo pradžią ir pabaigą planuojama paskelbti lapkričio mėnesį, tuomet bus paskelbta tiksli šaukiamųjų sąrašų sudarymo data. Seimo sprendimu, 2017 metais į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą bus pašaukta 3 500-4 000 karo prievolininkų.

Lietuvos kariuomenė kviečia vaikinus ir merginas nuo 18 iki 38 metų jau dabar savanoriškai registruotis artimiausiuose Karo prievolės administravimo skyriuose tarnybai 2017 metais. Iki sąrašų paskelbimo datos užsirašę savo noru jaunuoliai nebus įtraukiami į 2017 m. šaukimo sąrašus, jie galės pasirinkti norimą tarnybos vietą, tarnybos pradžios datą, gauti 30 proc. didesnes išmokas.

Visi tarnybą baigę šauktiniai kariai, išleidus juos į atsargą, bus įrašyti į parengtąjį kariuomenės personalo rezervą ir karo prievolininkų registrą. Vėliau, kartą per penkerius metus, jie bus šaukiami į 20-30 dienų trukmės kartotinius mokymus ir pratybas, organizuojamus parengtojo rezervo kariams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)