Parodymus davęs vyras aiškino, jog teiginiai neva buvo ištraukti iš konteksto.

Kaltinamajame akte rašoma, kad V. Lekstutis viešai tyčiojosi, skatino neapykantą kitos seksualinės orientacijos žmonėms, konservatorių ir liberalų partijos nariams dėl jų įsitikinimų ir pažiūrų. Vyras savo anketoje socialiniame tinkle "Facebook" ir kai kuriuose internetiniuose puslapiuose dalinosi skandalingais įrašais. Pavyzdžiui, žydų tautą niekinančia medžiaga "Levitavimo pagrindai, žmonių populiacijos valdymas", Konstantino Petrovo paskaitomis, skelbė įžeidžiančius komentarus. Viename iš jų Klaipėdos rajone gyvenantis vyras teisino Sovietų Sąjungos organizuotus lietuvių trėmimus į Sibirą.

"Ir tuo pat metu daug kas smerkia Rusiją, net Rusiją išvadina teroristine valstybe. Kodėl nesmerkiami vokiečiai, kurie šimtus metų lietuvių, žemaičių tautas naikino? O tai, kad rusai po Antrojo pasaulinio karo Vakarų propagandos apšvitintus vežė į gryną orą (Sibirą) prasivėdinti, paverčiama kaip baisiausias dalykas. Taip, tai tremtis, buvo ištremta ir daug nekaltų žmonių, kuriuos skundė jų kaimynai ir "draugai", - rašė V. Lekstutis.

Kliuvo ir politinėms partijoms: "Konservatoriams kartu su liberalais būtų laikas pagalvoti apie vieningos partijos pavadinimą, pvz., "Pedofilų, pederastų ir iškrypėlių partija".

V. Lekstutis aiškino, jog nepripažįsta šių kaltinimų. Esą jis nesiekė iš nieko pasityčioti, tik konstatavo faktus: juk esą Europos Parlamente net 40 proc. jo narių yra žydai, net europinę paramą lietuviams skiria žydai. Jis aiškino, jog konservatoriams ir liberalams persivadinti į "Pedofilų, pederastų ir iškrypėlių partiją" pasiūlė juokais ir nesitaikė į jokį asmenį ar partiją, kadangi pavadinime žodį "liberalai" turi bent keturios partijos. Esą tai tebuvo tik pasiūlymas pasvarstyti, nes šios partijos palaiko minėtus žmones.

"Algis Greitai savo dainose rašo, jog "vagių valdžia, vagių valstybė, Landsbergis vagis", ir to niekas nepastebi, o kai aš parašau asmeninėje erdvėje, pastebi", - lygino V. Lekstutis.

Aiškindamas, ką turėjo omeny sakydamas, jog "Vakarų propagandos apšvitintus vežė į gryną orą (Sibirą) prasivėdinti", V. Lekstutis tvirtino tenorėjęs atkreipti dėmesį į tai, jog SSRS trėmimai iškeliami aukščiau nei nacių nusikaltimai, "kryžiuočių nužudyti pusantro milijono žemaičių". Jis akcentavo, kad "jokiu būdu neneigė tremčių ir jų baisumų". Teismui vyras aiškino, jog pats bendrauja su tremtinių organizacijomis, ėjo į filmą "Ekskursantė", todėl jį šokiruoja, kad iš jo bandoma "padaryti nusikaltėlį, neigiantį trėmimą".

V. Lekstutis taip pat tvirtino, jog tekstai buvo iškraipyti, nes atsirado naujų žodžių ir kai kur dingo kabutės.

Prokuratūra V. Lekstučiui siūlo skirti 2 metų laisvės apribojimo bausmę, kai nepranešus negalima keisti gyvenamosios vietos, ir 100 val. viešųjų darbų.