Tai labai skaudi istorija, kuri parodė, kokie žiaurūs nusikaltėliai gyvena šalia mūsų, bet ir apnuogino teisėsaugos sistemos ydas: automobilio bagažinėje įkalinta mergina tą naktį buvo susisiekusi su pagalbos linijos 112 darbuotojais ir maldavo ją išgelbėti, bet Bendrasis pagalbos centras taip ir nesugebėjo išsiaiškinti, kurioje vietoje yra mergina. Jos kūnas buvo surastas jau sudegusiame automobilyje.

Dėl šio šiurpą keliančio nusikaltimo panevėžiečiai D. Antanaitis ir Julius Jakubaitis buvo nuteisti griežčiausiomis bausmėmis – įkalinimu iki gyvos galvos.

„Nepilnametė mergina buvo sumušta, pažeminta, išžaginta, prieš jos valią uždaryta automobilio bagažinėje ir iš esmės gyva sudeginta, jai sukeliant ypač dideles kančias“, – Dembavos budelių baudžiamąją bylą išnagrinėję teisėjai yra pažymėję, kad tik laisvės atėmimas iki gyvos galvos gali sulaikyti tokius asmenis nuo naujų nusikaltimų padarymo, apsaugoti visuomenę nuo tokių pavojingų nusikaltėlių ir užtikrinti teisingumo, proporcingumo, humaniškumo principų įgyvendinimą.

Marijampolės kalėjime bausmę kartu su kitais iki gyvos galvos įkalintais nuteistaisiais atliekantis net 9 kartus teistas D. Antanaitis pirmą kartą gyvenime ryžosi sėstis prieš televizijos kamerą – „Skandalingoje išpažintyje“ jis kalbėjo ne tik apie visą Lietuvą sukrėtusį nusikaltimą, gyvenimą už grotų, kai iš valstybės jau gavo daugiau kaip 12 tūkstančių eurų kompensacijų, bet ir planus netrukus kalėjime atšvęsti vestuves bei, nors ir negreit, bet išeiti į laisvę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)