Seimo narė konservatorė Rasa Juknevičienė Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo pataisą, siūlančią riboti merų kadenciją, numatant, kad tas pats asmuo meru gali būti renkamas ne daugiau kaip du kartus iš eilės.

„Manau, kad 12 m. merui yra tikrai pakankamas laiko tarpas. Matau, kad kitokiu atveju neauga kiti lyderiai. Jeigu bus žinoma, kad kadencijos baigsis, partijos stengsis ieškoti ir kitų lyderių pamainos. <...> Tai yra viena iš antikorupcinių priemonių, kad žmonės nesijaustų visagaliai, nebaudžiami“, - laidoje „Žvilgsnis“ kalbėjo Seimo narė.

Tuo tarpu Druskininkų meras Ričardas Malinauskas mano, kad, jeigu jau siūlomas toks kadencijų ribojimas, derėtų apie tai pagalvoti ir Seime.

„Manau, kad klausimas diskutuotinas. Jeigu Seimo nariai pradėtų nuo savęs tokį siūlymą, tai aš manau, kad mes tikrai pritartume“, - teigė R. Malinauskas.

Druskininkų meras taip pat sakė, kad, kadangi savivaldybių merai yra renkami tiesiogiai, kadencijų ribojimas tiesiog atmestų savivaldybių ir rajonų rinkėjų norus.

„Jeigu Seimas įveda ribojimą kadenciją, tai praktiškai yra numojama į tos bendruomenės požiūrį, norą ir tos asmenybės vertinimą toje bendruomenėje. <...> Jeigu žmogus turi palaikymą, turi bendruomenės pritarimą ir yra renkamas, tai aš sunkiai suprantu, kam to reikia padaryti. Galbūt, kad viena ar kita nepriimtina asmenybė būtų išmesta iš to gražaus demokratinio žaidimo“, - kalbėjo pašnekovas.

Laida „Žvilgsnis“ transliuojama darbo dienomis 11.08 val.