Ši 34 metų moteris su Širvintų savivaldybe bylinėjasi jau pusantrų metų - nuo tada, kai praradusi tarybos pasitikėjimą 2008 metų sausį buvo atstatydinta iš administracijos direktoriaus pareigų.

Pernai gruodį Vyriausiasis administracinis teismas nutarė, kad Ž.Pinskuvienė iš darbo buvo atleista neteisėtai, ir priteisė jai vidutinio darbo užmokesčio dydžio kompensaciją už kiekvieną priverstinės pravaikštos mėnesį, taip pat išeitinę išmoką.

Šių metų vasario 23-iąją to paties teismo papildomu sprendimu ji buvo grąžinta ir į eitas pareigas. Vykdydama teismo nutartį Širvintų rajono taryba "darbietę" į darbą grąžino, bet po dienos vėl atleido. Šį tarybos sprendimą kaip neteisėtą vėl teismui apskundusi Ž.Pinskuvienė teigė norinti grįžti į darbą ir iš jo išeiti savo noru.

"Širvintų rajono taryba sukūrė valstybę valstybėje, kurioje Lietuvos įstatymai negalioja. Manau, viskas būtų kitaip, jeigu išlaidas advokatams ir man priteistas kompensacijas turėtų mokėti patys tarybos nariai iš savo asmeninių lėšų. Tarybos narė Marija Gudonienė (Ž.Pinskuvienės motina - red.) svarsto galimybę kreiptis į teismą, kad padaryta žala rajono gyventojams būtų išieškota iš mero ir tarybos narių, kurie balsavo pažeisdami įstatymus", - kalbėjo Ž.Pinskuvienė.

"Ne aš vienas priėmiau sprendimą dėl Ž.Pinskuvienės atleidimo iš darbo. Pasikliovėme savivaldybės teisininkais ir pasamdytu advokatu", - sakė Širvintų meras Kęstutis Pakalnis.

Rajono vadovas pripažino, kad rajono biudžetui dėl šio bylinėjimosi padaryta didelė žala, ir neslėpė nusivylimo savivaldybei teismuose atstovavusių darbuotojų kompetencija.

Paklaustas apie asmeninę atsakomybę K.Pakalnis keletą kartų pabrėžė, kad jis pats nėra teisininkas ir neišmano visų juridinių dalykų.

Nors savivaldybė turi tris teisininkus, nuo praėjusių metų kovo iki šių metų vasario Širvintų valdžiai teisines paslaugas teikė vilnietis advokatas Algirdas Cegelis. Jam už darbą buvo sumokėta 13 tūkst. litų.

Nuo šių metų kovo 5-osios jį pakeitė kitas Vilniaus advokatas Mindaugas Kukaitis. Jis savivaldybei jau yra pateikęs 10,6 tūkst. litų sąskaitą.