Pasak jo, pirmadienį eismo sąlygos bus sunkesnės didesnėje šalies dalyje.

„Gal ne visą dieną, bet kritulių šiandien bus nemažai, jų bus įvairių. Naktį daug kur pasnigo, sniegas šiandien didžiąją šalies dalyje tęsis šiauriniuose ir rytiniuose rajonuose. Ten bus slidu dėl susikaupusio sniego.

Šalies pietvakariuose krituliai pereidinės į lietų. Tai iškritęs sniegas maišysis su lietumi ir irgi pavirs į tokią slidžią košę, galima taip sakyti.

Šiandien reikėtų būti visiems atidesniems. Taip pat bus ir pavojingų reiškinių, vietomis formuosis lijundra, vakare kai kur matomumą jau mažins rūkas“, – apie pirmadienio orus Žinių radijo eteryje pasakojo sinoptikas T. Kantautas.

Termometro stulpeliai popiet pietvakarinėje šalies dalyje pasieks teigiamą zoną, teigė jis.

„Klaipėdos, Tauragės, Marijampolės, Alytaus apskritys. O šiaurės rytiniuose rajonuose yra nedidelė tikimybė, jog daug kur išliks neigiama temperatūra“, – kalbėjo T. Kantautas.

Antradienį, pasak sinoptiko, tas pats ciklonas atneš dar šiltesnius orus.

„Antradienio naktį temperatūra jau nebekris ir bus tokia, kokia ir pirmadienį. O antradienio dieną teigiama temperatūra bus beveik visoje šalyje – 0–4 laipsniai šilumos, galbūt kai kur šiaurės rytiniuose, šiauriniuose rajonuose gali išsilaikyti silpnai neigiama temperatūra.

Bet galima sakyti, kad rytojaus diena visos šalies mastu bus dar šilčiau nei pirmadienį“, – Žinių radijo eteryje sakė sinoptikas.

Paklaustas, kaip ilgai atodrėkis tirpins sniego dangą, T. Kantautas tikino, jog tai tęsis artimiausiomis dienomis.

„Ypač dienomis sniegas patirps, lietus labai tirpina sniegas, rūkas. Ypač pietvakarių Lietuvoje sniego danga turėtų ypač nuslūgti. Gal šiaurės rytiniuose rajonuose turėtų likti to sniego daugiausia.

Didesnėje šalies dalyje turėtų išlikti ta sniego danga bent šiek tiek. Didžiausia tikimybė, kad šalies pietvakariuose gali sniego danga nutirpti, nes ten artimiausiomis dienomis bus šilčiausia“, – pabrėžė T. Kantautas.

Sinoptikas Žinių radijo eteryje teigė, jog antroje šios savaitės pusėje įsivyraus ramūs orai, debesuoti, kritulių nebus daug.

„Orai šiek tiek bus vėsesni, šilčiausia savaitės diena bus antradienis, kai bus beveik visur teigiama temperatūra. Trečiadienį jau pradės vėsti, naktį daug kur bus neigiama temperatūra, formuosis plikledis, dieną bus nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio naktį jau bus 1–6 laipsniai šalčio, vėl daug kur formuosis plikledis, dieną bus nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

Penktadienis bus labai panašus“, – teigė sinoptikas T. Kantautas.

Pasak jo, savaitgalį gali atkeliauti dar šiltesni orai, tačiau giedras dangus neatkeliaus.