„Meras R. Šimašius parašė, kad Garbės sargybos kuopos rikiuotę laiko „sovietine“, nes joje „tik gražūs, tvarkingi nuskusti vyrai, o ne normaliai gyvenimiškai atrodantys vyrai ir moterys“.

Jei meras prausiasi ir skutasi bei yra aukštas, tai jis irgi galėtų tarnauti Garbės sargybos kuopoje. Ir tokie reikalavimai taikomi beveik visose moderniose Vakarų valstybėse (Vokietijoje, JAV ir kt.), nes Garbės sargyba reprezentuoja ne tik kariuomenes, bet ir valstybes.

Bet tai kartu ir mūsų kariuomenės dalis, kuri yra pasiruošusi vykdyti jiems paskirtas kovines užduotis bet kuriuo metu. Pavyzdžiui, kovinio rengimo metu užsidėti dujokaukę ar plaukti pelke su stilinga šukuosena. Žmogui, nesusidūrusiam su kariuomene, šie reikalavimai gali atrodyti nelogiški“, – feisbuke pirmadienį rašė A. Anušauskas.

Kartu ministras atkreipė dėmesį į R. Šimašiaus inicijuotą Vilniaus gatvių siaurinimą.

„Jeigu reikėtų karinį dalinį su sunkiąja technika greitai perdislokuoti per Vilniaus miestą (tuo atveju, jei kitų kelių neliktų), daugeliu gatvių (kalbu ne apie Senamiestį) jau nebebūtų galima važiuoti. Per daug susiaurintos. Norint įsukti ar pasukti, tektų važiuoti per viduryje gatvių pasodintus medžius ir krūmus, išardyti dirbtines kliūtis. Sakysite, tai smulkmena? Nemanau.

Jei reiktų nusileisti didesniam sraigtasparniui su pastiprinimu specialioje aikštelėje prie Baltojo tilto, ji per maža, lyg netyčia apsodinta medžiais (tikėtina, kad jie augs). Smulkmena? Nemanau“, – rašė A. Anušauskas.

„Reikia kariuomenės sraigtasparniui į Santariškes atgabenti donoro širdį – leidžiamasi vienintelėje aikštelėje, transporto žiedo viduryje. Ar miestas galvojo apie kitų galimybių sudarymą? Gal galvojo, bet aš apie tai negirdėjau.

Taigi, ar skusimės, ar barzdas auginsim, tai dar nereiškia sovietizmo. Dirbkim savo darbus. Pageidautina – gerai“, – pridūrė krašto apsaugos ministras.

A. Anušauskas prie savo įrašo pridėjo nuotrauką, kurioje matyti R. Šimašiaus komentaras, – meras teigia, kad Garbės kuopą neva sudaro „vien aukšti ir gražūs tvarkingai nuskusti vyrai, o ne normaliai gyvenimiškai atrodantys vyrai ir moterys“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)