Visi šie darbai turėtų būti baigti iki gruodžio mėnesio, kitą pavasarį parką ketinama apželdinti gėlynais bei krūmynais, suformuoti alpinariumą.

Sereikiškių parkas lankytojams buvo užvertas jau šį antradienį: gyventojai gali lankytis tik toje parko dalyje prie Vilnelės, kur yra tiltelis prie teniso parko aikštyno ir prie Dailės akademijos, teniso aikštynas turėtų taip pat veikti. Šiuo metu dar svarstoma, kur perkelti vaikų žaidimų aikštelę.

„Sereikiškių parkas tampa statybų aikštele: bus tvarkomas vandentiekis, inžinerinės linijos, tiesiami takai, tvarkomas apšvietimas, dėl to žmonėms lankytis parke būtų nesaugu“, - DELFI teigė Vilniaus savivaldybės Miesto plėtros departamento Miesto estetikos skyriaus vedėja Vaiva Deveikienė.

Bernardinų sodo arba Sereikiškių parko centrinė dalis bus atkuriamaa pagal XIX a. dailininko Alexanderio Strausso planą: jame turės būti alpinariumas, botanikos ir vienuolyno sodai, rožynas ir kiti elementai.

9 ha teritoriją užimantis Bernardinų sodas yra pačiame Vilniaus senamiesčio branduolyje, šalia Neries ir Vilnios upių slėnių sankirtos, Gedimino pilies ir kalnų parko kalvyno papėdėje.

Parko rekonstrukcijos kaina siekia 18,5 mln. Lt, iš kurių apie 10 mln. Lt yra Europos Sąjungos lėšos.