Iš viso per trečiadienį ir ketvirtadienį savo valią pareiškė 87 tūkst. 278 rinkėjai arba 3,5 proc. visų rinkėjų. Iš jų per 75 tūkst. balsavo iš anksto savivaldybėse, beveik 12 tūkst. – specialiuose paštuose ir dar beveik 300 rinkėjų namuose.

Tuo tarpu per praėjusius Seimo rinkimus tuo pačiu laikotarpiu balsavo per 63 tūkst. arba 2,47 proc. nuo visų rinkėjų, apie 50 tūkst. išankstiniame balsavime savivaldybėse ir apie 13 tūkst. specialiuose paštuose.

Balsavimas iš anksto jau baigėsi, o specialiuose paštuose ir namuose tęsiamas. Specialiuose paštuose balsuoja esantieji sveikatos priežiūros, socialinės rūpybos ar globos įstaigose arba atliekantieji karo tarnybą, taip pat esantieji sulaikymo ir įkalinimo įstaigose.

Namuose balsuoti gali neįgalieji, dėl ligos laikinai nedarbingi rinkėjai, taip pat sulaukę 70 metų ir vyresni, jeigu jie dėl sveikatos būklės patys negali atvykti rinkimų dieną į rinkimų apylinkę.

Rinkimų dieną sekmadienį balsavimas rinkimų apylinkėse prasidės 7 ir baigsis 20 valandą.

Iš viso rinkimų biuletenyje daugiamandatėje apygardoje yra 14 sąrašų. Dvylika partijų savarankiškai dalyvaus rinkimuose, o keturios yra sudariusios dvi koalicijas.

Kad patektų į Seimą, partija turi surinkti ne mažiau kaip 5 proc. rinkėjų balsų, koalicijai barjeras yra aukštesnis – 7 procentai.

J. Udris: tai plius 52,9 proc.

Vyriausios rinkimų komisijos (VRK) nario Jono Udrio teigimu, bendras išankstinio balsavimo aktyvumas – plius 52,9 proc. Anot jo, vien Vilniaus miesto savivaldybėje iš anksto balsavo per 18 000 rinkėjų.

„Peršasi kelios išvados: 1) Vilniuje ir kituose didmiesčiuose išankstinį balsavimą organizuoti keliose vietose: Kongresų rūmuose, „Siemens“ arenoje ir pan.; 2) Būtinai įteisinti balsavimą internetu (arba elektroniniais terminalais); 3) Didinti išankstinio balsavimo dienų skaičių“, – siūlė jis, kartu kviesdamas dalintis ir kitais variantais.

Kaip buvo rašoma VRK tinklalapyje trečiadienį, aktyviausiai išankstinio balsavimo metu balsuoja didmiesčių Vilniaus (7 827), Kauno (3 615) ir Klaipėdos (1523) miestuose esantys rinkėjai.

Ketvirtadienio ryto duomenimis, iš viso jau balsavo 3,50 proc. nuo visų rinkėjų - 87 278 iš 2 492 561.

Pažiūrėti rinkėjų aktyvumą balsuojant iš anksto galima pažiūrėti čia.