„Kiek aš girdėjau iš premjero Algirdo Butkevičiaus, Vyriausybė (šiuo metu) nesiruošia nieko daryti (keisti). Turbūt įvertinę praėjusios ir šios savaitės įvykius kalbėsimės su valdančiosiomis partijomis, kokia yra situacija, reikia išanalizuoti , ar mes būsime tikrai pajėgūs sukontroliuoti situaciją, kai turėsime mums skirtų žmonių įsijungimą į visuomenę iš pabėgėlių srauto“, - trečiadienį Žinių radijui sakė L. Graužinienė.

Loreta Graužinienė
„Į šį klausimą (dėl tolesnio pabėgėlių priėmimo) dar per anksti atsakyti, nes laukiame informacijos, ir struktūros laukia informacijos iš Paryžiaus“, - pridūrė Seimo pirmininkė.

Lenkija po kruvinų išpuolių Prancūzijoje paragino atsisakyti Europos Sąjungos (ES) plano tolygiau paskirstyti pabėgėlius tarp Bendrijos narių. Lenkijos būsimasis Europos reikalų ministras Konradas Szymanskis šeštadienį pareiškė, kad Varšuva nebemano, jog tą ES planą toliau įmanoma laikyti „politine galimybe“. Vėliau Lenkijos vyriausybė šią poziciją sušvelnino, žadėdama laikytis įsipareigojimų, jei bus užtikrintas saugumas.

Latvijos prezidentas Raimondas Vėjuonis savo ruožtu pareiškė, kad dabar Rygai neatrodo įmanoma papildomai priimti pabėgėlių.

Lietuva yra įsipareigojusi per dvejus metus šalyje priimti 1105 pabėgėlius iš tokių šalių kaip Sirija, Irakas ir Eritrėja.

Per virtinę kruvinų teroro atakų praėjusį penktadienį Paryžiuje žuvo mažiausiai 129 žmonės, daugiau kaip 350 sužeista.