"Yra duomenų, kad būtent S. Reznikas, buvęs kompartijos veikėjas, pervežė S. Mickevičių per sieną", BNS korespondentui teigė S. Buškevičiaus. Pasak jo, S. Reznikas yra iš Kauno, tačiau šiuo metu apsistojęs Vilniuje.

"Žinoma, kur jis gyvena, žinomas butas, žinomi netgi telefonai, iš kur jis skambino, viskas žinoma", teigė parlamentaras.

S. Buškevičius atsisakė nurodyti, kas jam pateikė tokią informaciją, tačiau užsiminė, kad "gana rimtoki š altiniai yra susiję su Rusija".

Be to, S. Buškevičius vis dar kategoriškai neatmeta prielaidos, kad Lietuva ir Rusija užkulisinėse derybose galėjo susitarti sudaryti galimybę Rusijos piliečiui S. Mickevičiui išvykti iš Lietuvos ir pasislėpti Rusijoje.

S. Buškevičius mano, kad S. Rezniko pavardę jam galėjo specialiai pasakyti, siekiant nukreipti dėmesį nuo tokių įtarimų.

"Tai dabar galvojam, ar čia Rusijos pusė "pakišo" tą pavardę, ar iš tikrųjų ji yra tokia. Jeigu "pakišo", tai Lietuvos ir Rusijos vyriausybės susitarė", kalbėjo jis.

S. Buškevičius taip pat neatmetė galimybės, kad S. Reznikas yra tik vykdytojas, o užsakovai - kiti.

Kol kas jis apie turimą informaciją neinformavo teisėsaugos struktūrų, nes nėra "šimtu procentų" įsitikinęs gautos informacijos tikrumu.

Seimo laikinoji komisija, tyrusi S. Mickevičiaus dingimo aplinkybes, darbą baigė prieš kelis mėnesius. Tačiau, pasak S. Buškevičiaus, nors komisijos išvados jau seniai užregistruotos Seime, jos "dulkėja" ir nėra įtraukiamos į posėdžių darbotvarkes.

Lietuvos teisėsaugos žiniomis, nuteistas 1991 metų sausio 13-sios antivalstybinio sąmokslo dalyvis S. Mickevičius dabar gyvena Maskvoje, o Rusijos Interpolo nacionalinis biuras atsisako bendradarbiauti šiuo reikalu su Lietuva, nes laiko perversmininkų bylą "politine".

Pernai rugpjūtį Vilniaus apygardos teismas paskelbė nuosprendį, kuriuo S. Mickevičių už antivalstybinių organizacijų kūrimą ir aktyvų dalyvavimą jose nuteisė kalėti 4 metus griežtojo režimo pataisos darbų kolonijoje. Teismo sprendimu, nuteistasis turėjo būti suimtas teismo salėje kartu su kitais nuteistaisiais.

Su S. Mickevičiumi nuteisti dar penki asmenys.

S. Mickevičius nedalyvavo posėdžiuose, kai buvo skelbiamas nuosprendis. Per advokatą jis teismui perdavė raštą, kad dėl prastos sveikatos negali dalyvauti, po to policija niekur jo nerado.