„Mes parodėme vaizdo įrašą dėl 2010 m. lapkričio 17 d. įvykių Panevėžio miesto apylinkės teisme. Seimo nariai konkrečiai nenurodė, kokių vaizdo įrašų prašė, jie prašė pateikti tą, ką mes laikome esant reikalinga. Ką manėme esant reikalinga, tą ir pateikėme“, - po posėdžio sakė Šiaulių apygardos prokuratūros atstovė Nina Raugienė.

Prokurorė sako negalėjusi pateikti įrašo iš mergaitės perdavimo operacijos mamai, nes tai liečia nukentėjusio vaiko interesus – pagal Baudžiamojo proceso kodeksą, garsinti tokią medžiagą draudžiama.

Praėjusiame laikinosios komisijos posėdyje parlamentarai diskutavo, kad norėtų pamatyti įrašą, kaip mažametė mergaitė iš tetos N. Venckienės namų Garliavoje perduodama mamai L. Stankūnaitei.

„Mes prašėme, mes savo kreipimesi į generalinį prokurorą prašėme pateikti visą informaciją, susijusią su šia byla. Ir tarp jų vaizdo įrašus, liečiančius šią problemą“, - sakė komisijos pirmininkas, socialdemokratas Vytautas Saulis.

„Jie pateikė filmuotos medžiagos aprašytą medžiagą, kurią mes turėsime teisę pamatyti pagal žymas „slaptai“. Kiekvienas Seimo narys iš mūsų turės teisę nueiti į atitinkamą kabinetą Seime ir susipažinti su tos vaizdo juostos aprašymo medžiaga“, - pridūrė pirmininkas.

Pasak V. Saulio, kitas komisijos posėdis vyks kitą trečiadienį, į jį bus kviečiama N. Venckienė.

„Aš esu sumišęs“, - po posėdžio pareiškė „Drąsos kelio“ atstovas Povilas Gylys.

DELFI primena, kad sausio 15 d. generalinis prokuroras D. Valys kreipėsi į parlamentarus, prašydamas sutikimo leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Seimo narę, „Drąsos kelio“ frakcijos lyderę N. Venckienę, ją suimti ir kitaip suvaržyti jos laisvę.

Pasak generalinio prokuroro, ikiteisminių tyrimų metu surinkti duomenys leidžia manyti, kad N. Venckienė 2010 m. lapkričio 17 d. Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teisingumą vykdantį teismą.

„Čia ne pabaiga, aš netylėsiu ir tuo niekas nesibaigs. Jūs pamatysit, praeis dveji, penkeri metai - ir viskas išlįs. Tegu jie negalvoja, kad jie dabar užgesino viską, būdami korumpuoti, kyšininkai, ir iškrypėlių klaną gindami, čia taip nebus“, - tai žodžiai, kuriais N. Venckienė 2010 m. lapkričio 17 d. apibūdino Panevėžio miesto apylinkės teismą, nutraukusį baudžiamąją bylą prieš vienintelį pedofilijos bylos įtariamąjį Andrių Ūsą.

N. Venckienė taip pat įtariama nevykdžiusi Kėdainių rajono apylinkės teismo 2011 m. gruodžio 16 d. sprendimo, kuriuo buvo įpareigota skubiai perduoti globojamą mergaitę mamai L. Stankūnaitei.

Seimo nare tapusi buvusi teisėjai pateikiami įtarimai ir dėl trukdymo antstolei. Pasak D. Valio, N. Venckienė taip pat įtariama 2012 metų gegužės 17 d. piktnaudžiavusi vaiko atstovo teisėmis, psichiškai gniuždžiusi L. Stankūnaitės dukrą, panaudojusi fizinį smurtą prieš L. Stankūnaitę ir prieš policijos pareigūną.

Primenama, kad N. Venckienės teisinį imunitetą buvo panaikinusi Vyriausioji rinkimų komisija, kai „Drąsos kelio" lyderė buvo kandidatė į Seimo narius. Imunitetą N. Venckienei buvo panaikinęs ir praeitos kadencijos Seimas, nes būdama teisėja N. Venckienė taip pat turėjo teisinę neliečiamybę.
Kaip žinoma, Kėdainių rajono apylinkės teismas 2011 m. metų gruodžio 16-ąją nusprendė N. Venckienės mirusio brolio Drąsiaus Kedžio ir jo sugyventinės L. Stankūnaitės dukrą, kurią globojo N. Venckienė, perduoti motinai.

Sprendimas, pasitelkus dideles policijos pajėgas, įvykdytas pernai gegužės 17-ąją.