Trečiadienį Žmogaus teisių komitetas apsvarstė vyriausybinės "Saulėlydžio" komisijos planus likviduoti Tautinių mažumų ir išeivijos departamentą ir kai kurias kitas vyriausybines institucijas ir jų funkcijas perduoti įvairioms ministerijoms. "Saulėlydžio: komisija sukurta biurokratijai mažinti.

Kaip pranešė Žmogaus teisių komiteto sekretoriatas, komiteto narių nuomone, tokia departamento reorganizacija, neatlikus valdymo audito, gali atnešti didelių nuostolių valstybei.

"Nors formaliai ir bus sumažintas Vyriausybės pavaldume esančių institucijų skaičius, iš tikrųjų jos bus "iškaišiotos" į įvairias ministerijas, o tai sukels dubliavimąsi", rašoma pranešime.

Planuojama, jog Tautinių mažumų ir išeivijos departamento funkcijos ir lėšos bus išdalintos trims ministerijoms. Komiteto nuomone, tai reiškia, kad nebus vienos institucijos ir vieno vadovo, atsakingo už šią sritį.

Anot Žmogaus teisių komiteto, tuo tarpu kai Lietuvoje rengiamasi likviduoti Tautinių mažumų ir išeivijos departamentą, kitos užsienio valstybės vis didesnį dėmesį skiria tautinių mažumų problemoms, neretai sukeliančioms skaudžius konfliktus. Kai kuriose valstybėse už šią sritį atsakingi pareigūnai turi ministro rangą.

Todėl Žmogaus teisių komitetas nusprendė kitą pirmadienį kviesti į posėdį A. Kubilių bei "Saulėlydžio" komisijos pirmininką Algirdą Šemetą išklausyti jų paaiškinimų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją