Už įstatymo pakeitimą balsavo 88 Seimo nariai, prieš – 1, susilaikė 4.

Šiuos įstatymo pakeitimus kvestionavo Seimo Teisės departamentas.

„Nėra aišku, kiek konkrečiai naujų žemės sklypų po padalinimo atsirastų tokiose saugomose teritorijose bei kokią įtaką tai turėtų jų gamtinės aplinkos išsaugojimui. Atsižvelgus į tai, svarstytina, ar, priėmus įstatymą, valstybiniuose draustiniuose ir valstybiniuose parkuose neatsirastų labai daug žemės sklypų, priklausančių skirtingiems savininkams. Tokiu atveju privažiavimui prie naujų sklypų galimai atsirastų būtinybė nustatyti žemės servitutus ir pan., o tai galimai sudarytų prielaidas pakeisti natūralų kraštovaizdį ar kitaip pažeisti natūralią gamtinę aplinką“, - savo išvadoje teigė Teisės departamentas.

Tačiau į Seimo teisininkų pastabas atsižvelgta tik iš dalies, o minėtos nuostatos dėl galimybių dalimis skaidyti privačius žemės sklypus, Seimas nutarė nekeisti. Seimo Aplinkos apsaugos komitetas taip pat inicijuos Miškų įstatymo pataisas, mat Saugomų teritorijų įstatymo pakeitimai kertasi su dabartine šio įstatymo redakcija.

DELFI primena, jog Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas Algimantas Salamakinas argumentuoja, esą saugomose teritorijose žemės turintys žmonės šiuo metu beveik nieko negali daryti su šiuo savo turtu.

„Jokiu būdu ne. Jeigu žmogus atsidalins sklypus, pakeis paskirtį, pasistatys trobelę pagal visus reikalavimus. Nes visi reikalavimai išlieka, kad ten neatsirastų kažkokie mūrai ar kas. Turi viskas išlikti. Ir gamtovaizdis, ir viskas. Bet reikia duoti ir truputį laisvės žmonėms. Jokiu būdu nesužalosime saugomų teritorijų“, - aiškindamas įstatymo pakeitimus DELFI teigė A. Salamakinas.