62 parlamentarams balsavus už, 12 - prieš, o 5 susilaikius, antradienį Seimas po pateikimo priėmė svarstyti atitinkamą Seimo nutarimo projektą - atlikti auditą siūlo parlamentarai Artūras Skardžius, Valdas Vasiliauskas, Eduardas Šablinskas, Kęstutis Daukšys, Linas Balsys.

Po balsavimo Seimas sutiko, kad sprendimas dėl „NT Valdų“ ir Karalienės Mortos mokyklos audito būtų priimtas ypatingos skubos tvarka - po trijų valandų.

E.Šablinskas tvirtino, kad Valstybės kontrolės išvada būtų svarbi: „Suteiktume visuomenei žinią, kad ji padarytų išvadą“.

Seimo Antikorupcijos komisija yra nustačiusi, kad A. Landsbergienė, su bendrove „NT valdos“ sudariusi preliminarią sutartį dėl naujos mokyklos statybos, siekė, kad „valstybės valdoma įmonė savo lėšomis sukurtų jos verslui reikalingą infrastruktūrą ir ją išnuomotų“.

2,5 tūkst. kvadratinių metrų ploto kompleksą Vilniaus Gervėčių gatvėje mokykla išsinuomojo 2013 metais, mokant maždaug 3 eurus už kv. metrą. 2015 metų rugsėjį A.Landsbergienė pasirašė sutartį su „NT valdomis“ dėl naujos mokyklos statybos pastarosios lėšomis, o darbų vertė – apie 7 mln. eurų (su PVM).

„NT valdos“ skelbė šio pastato pardavimą, bet kovo pradžioje aukcione jis nebuvo parduotas.