A.Kregždė atsistatydinimo prašymą buvusiam Seimo pirmininkui Artūrui Paulauskui nunešė tik įsisiūbavus vadinamam Seimo privilegijų skandalui. Šitaip jis pasielgė nusprendęs nebelaukti kol Seimas balsuos dėl nepasitikėjimo juo.

Įteikęs prašymą, netrukus A.Kregždė atsigulė į ligoninę, kur jam kai kurių šaltinių teigimu buvo atlikta operacija. Po jos jis reabilitavosi sanatorijoje.

„Aš asmeniškai kalbėjau su A.Kregžde ir klausiau, ar jo valia tebegalioja. Jis pasakė, kad taip ir teigė, jog tai (parašė atsistatydinimo prašymą – DELFI) padarė savo valia“, - sakė Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas.

Jis teigė, kad Seimo kanceliarijos transporto skyrius, kuriame buvo padaryti pažeidimai, yra kanceliarijos sudedamoji dalis, todėl pažeidimai tiesiogiai yra susiję ir su Seimo kancleriu.

„Transporto padalinys negalėjo teikti paslaugų, kurias teikė, nes Seimo kanceliarija yra viešoji įstaiga ir gali teikti tik viešąsias paslaugas“, - sakė V.Muntianas, pristatydamas nutarimo dėl A.Kregždės atstatydinimo projektą.

Anot V.Muntiano, spaudoje linksniuotos valstybės įmonės „Greminta“ ir „Valstybės žinios“ taip pat yra kanceliarijos žinioje, todėl ir jos turėjo būti kontroliuojamos A.Kregždės.

„Valstybės kontrolė, darydama auditą, nustatė pažeidimus „Valstybės žiniose“, todėl tai irgi liečia Seimo kanclerį, nes jis nustato pavaldžios įmonės direktoriaus atlyginimo dydį“, - sakė V.Muntianas.

Seimo sprendimu, A.Kregždė posto neteks tą dieną, kai tik pasibaigs jo nedarbingumo laikas. Liga kanclerį išgelbėjo nuo balsavimo dėl nepasitikėjimo, kurį buvo nuspręsta surengti Seimo valdybos posėdyje.

A.Kregždei atsigulus į ligoninę, buvo nuspręsta Seimo posėdyje nebesvarstyti jo atleidimo klausimo.

Seimo kancleris skiriamas ir iš pareigų atleidžiamas Seimo parlamento vadovo siūlymu. Seimo statutas numato, kad sprendimas dėl Seimo pareigūno atleidimo priimamas slaptu balsavimu daugiau kaip pusės visų parlamentarų dauguma.

Laikinai eiti Seimo kanclerio pareigas, kol A.Kregždė sirgo, Seimo valdyba buvo paskyrusi Informacijos technologijų departamento vadovą Joną Milerių.

Kol kas nėra nuspręsta, ką skirti naujuoju Seimo kancleriu. Dėl jo turėtų apsispręsti Darbo partijai atstovaujantis Seimo pirmininkas V.Muntianas.

Jis Parlamento plenarinių posėdžių salėje teigė, jog būtų gerai surasti naują kanclerį iki A.Kregždė pasveiks. Seimo pirmininko teigimu, kanceliarijai ilgai negali vadovauti laikinas kancleris.

Naujasis kancleris turės spręsti problemas, kurios buvo paviešintos kilus vadinamajam privilegijų skandalui. A.Kregždė anksčiau kalbėjo su Seimo leidyklos „Valstybės žinios" direktoriumi Mintautu Daulenskiu ir siūlė jam atsistatydinti bei skyrė papaikimą.

Jis buvo skirtas dėl per didelės pasiskirtos algos. Be to, politikams kliūna ir tai, kad naujai pastatytame „Valstybės žinių“ pastate sostinės Gynėjų gatvėje yra įrengtas relaksacijos centras su pirtimi, treniruoklių sale ir apartamentais.

Nors A.Daulenskis ne kartą pats teigė neketinąs atsistatydinti, greičiausiai dėl jo spręs A.Kregždę pakeisiantis Seimo kancleris. Tokią poziciją yra išsakęs ir atstatydintas Seimo pirmininkas A.Paulauskas.