Etikos sargai svarstė, ar tokiu būdu priimti Medžioklės įstatymo pakeitimai yra teisėti. Aiškia balsų dauguma, komisija apsisprendė Seimui siūlyti iš naujo balsuoti dėl šių įstatymo pataisų. Nei V. Mazuronis, nei J. Vaickienė komisijos posėdyje nepasirodė.

Į posėdį atvykęs liberalas Gintaras Steponavičius komisijos išvados projekte pasigedo nepalankių sprendimų ne tik dviejų „tvarkiečių“ atžvilgiu, bet ir dėl socdemo, prisiekusio medžiotojo Broniaus Bradausko, kuris balsavime dalyvavo, nepaisydamas etikos sargų siūlymo nusišalinti nuo šio įstatymo priėmimo.

Vis dėlto komisija nubalsavo už paprastą siūlymą perbalsuoti dėl Medžioklės įstatymo pakeitimų. Čia įsikišo komisijos narys Povilas Urbšys, kaip ir G. Steponavičius, nesutikęs su tokiu lakonišku situacijos įvertinimu. Jis paragino atlikti tyrimą dėl J. Vaickienės ir V. Mazuronio.

„Tvarkietis“ Petras Gražulis partiečių nusižengimą vadino „niekniekiu“, esą šalyje ir Seime yra kur kas svarbesnių reikalų.

Dėl P. Urbšio siūlymo komisija apsisprendė balsavimu, palaikymo jis nesulaukė. Taigi V. Mazuronis su J. Vaickiene iš balos išlipo sausi.