Apie tai pranešė vienas iš aktyviausių šio renginio organizatorių, Seimo narys Naglis Puteikis, nors formaliai prašymą pateikė žurnalistės Rūtos Janutienės sutuoktinis Algirdas Janutas ir rašytojas Liudvikas Jakimavičius.

„Valdžios smurtu ir melu pasipiktinę piliečiai šį šeštadienį, gegužės 26 dieną, 13 valandą, renkasi Vilniuje prie Seimo Nepriklausomybės aikštėje. Iš čia rengiamos pilietinės eitynės Gedimino prospektu iki S.Daukanto aikštės, prie Prezidentūros, kur vyks piliečių sueiga „Už laisvę ir tiesą, prieš melą ir smurtą“, - teigiama N. Puteikio pranešime.

Kad savivaldybė sutiko su eisenos organizavimu, patvirtino ir savivaldybės viešųjų ryšių skyriaus vyriausioji specialistė Sandra Trinkūnaitė-Rimkienė.

DELFI primena, kad gegužės 17 d. parlamentaras N. Puteikis ir Aurelija Stancikienė kreipėsi į savivaldybę, prašydami leidimo prie Prezidentūros surengti mitingą nuo gegužės 17 d. iki 27 d. Politikai taip pat norėjo prie Prezidentūros įkurdinti mitinguotojų palapines, biotualetus bei lauko virtuvę.

Maža to, pranešę vos gegužės 18 d. protestuotojai gegužės 19 d. surengė vaikštynes Gedimino prospektu.

Tuomet savivaldybė nutarė neišduoti leidimo tokiems renginiams, nes nepritarė biotualetų, lauko virtuvės įrengimui ir palapinių įkurdinimui, o išduoti leidimo eisenai Gedimino prospektu nebuvo prasmės, mat savivaldybei dar jos neapsvarsčius, ji jau buvo įvykusi.