Skyriaus taryba pritarė, kad rinkiminio sąrašo lyderiai Klaipėdoje būtų renkami ne skyriaus viduje, bet visuotinai, suteikiant galimybę išreikšti savo nuomonę visiems rinkėjams.

Sprendimas gegužės 30-ąją dar turi būti priimtas skyriaus narių visuotinio susirinkimo metu.

Dėl sąrašo lyderio varžysis trys kandidatai: Naglis Puteikis, Marius Usonis ir Alfonsas Vildžiūnas.

Tuo metu partija „Tvarka ir teisingumas“ jau patvirtino savo rinkiminio sąrašo lyderį ir kandidatą į uostamiesčio merus Artūrą Razbadauską. Minėtos partijos Klaipėdos apskrities koordinacinės tarybos pirmininkas Valerijonas Bernotas teigė, kad politinės jėgos viduje rinkti lyderį yra saugiau ir teisingiau.

„Visuomenė balsuoja atsižvelgiant į asmenines politikų savybes, tad iškyla grėsmė sąrašo lyderiu tapti radikalui, populistui ar žmogui, kuris nesugebės eiti patikėtų pareigų. Sąrašo lyderis turi būti patikimas, patikrintas žmogus, kuris tarnautų visuomenei ir gintų partijos interesus. Tėvynės sąjungos eksperimentas - bandymas įsiteikti rinkėjams“, – teigė V. Bernotas.

Politologo Sauliaus Šiliausko manymu, viešas sąrašo lyderių rinkimas yra sveikintinas kaip dalyvaujamosios demokratijos išraiška.

„Tokie veiksmai skatina visuomenę labiau dalyvauti politiniuose procesuose, o tai svarbu dabar, nes žmonės atitrūkę nuo politikos, nepasitiki partijomis ir labai pasyviai balsuoja“, – sakė jis.