Kaip DELFI sakė STT vadovas Žimantas Pacevičius, trečiadienį buvo atliekami tik dokumentų poėmiai, sulaikymai ar įtarimų pareiškimai nebuvo planuoti.

„Kadangi A. Skiko byla teismui buvo perduodama pagreitinto proceso tvarka, visos pajėgos buvo skirtos šiam tyrimui. O dabar mes grįžome prie Ligonių kasos veiklos tyrimo“, - paaiškino Ž. Pacevičius.

Tęsiant anksčiau pradėtą tyrimą, kuriame įtarimai pareikšti Valstybinės ligonių kasos direktoriui Algiui Sasnauskui, sankciją šiam veiksmui išdavė Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

Daugiau detalių teisėsauga neatskleidžia.

Sveikatos apsaugos ministro patarėja Ieva Paulauskienė BNS trečiadienį sakė, kad teisėsaugos pareigūnai į ministeriją atvyko trečiadienį ryte. Ji sakė nežinanti, kokių tiksliai dokumentų prašė STT.

"Jie paprašė laisvo kabineto ir vis dar paprašo dokumentų, dirba", - sakė I.Paulauskienė.

Valstybinės ligonių kasos atstovas spaudai BNS sakė apie atliktus poėmius informacijos neturįs.

Įtarimai A.Sasnauskui dėl piktnaudžiavimo tarnyba buvo pareikšti sausio 22-ąją.

Tuomet STT pranešė, kad įtarimai taip pat buvo pareikšti apsaugos paslaugas "Lietuvos geležinkeliams" teikiančios bendrovės "Gelsauga" darbuotojui.

Anot STT, Valstybinės ligonių kasos vadovas buvo apklaustas gavus duomenų, kad jis galėjo piktnaudžiauti tarnyba organizuojant ir vykdant viešąjį intelektualinės saugos paslaugų pirkimą.

A.Sasnauskui pareikšti įtarimai pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už piktnaudžiavimą siekiant asmeninės naudos. Už tai numatyta griežčiausia bausmė - laisvės atėmimas iki šešerių metų.
STT tuomet pranešė, kad bendrovės "Gelsauga" darbuotojas šioje byloje laikomas bendrininku, galimai padėjusiu įvykdyti nusikaltimą.

Vasario pradžioje Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas už kyšio provokavimą ir paėmimą buvusiam sveikatos apsaugos viceministrui Artūrui Skikui skyrė 2 metų laisvės atėmimo bausmę bausmę atidedant ją 2 metams.