Plakatai su tokiu šūkiu eksponuojami didžiuosiuose šalies miestuose: 40 plakatų yra Vilniuje, po 15 Kaune ir Klaipėdoje, aštuoni Šiauliuose, septyni Panevėžyje, keturi Alytuje, trys Marijampolėje, po du Utenoje ir Tauragėje, po vieną Mažeikiuose, Jonavoje, Kėdainiuose, BNS informavo ministerija. Jos teigimu, socialinė reklama truks dvi savaites. Ministerijai iki mokesčių ši kampanija kainavo 24,7 tūkst. litų.

SADM teigimu, kampanijos metu tikimasi "sulaukti aktyvios visuomenės diskusijos apie santuokos ir šeimos svarbą ir tokiu būdu stiprinti šeimos bei santuokos institutą".

"Ministerijos nuomone, šeima – tai viena iš didžiausių pamatinių vertybių, visuomeninės santvarkos pagrindas. Šeima prasideda nuo santuokos, nuo įteisintos vyro ir moters sąjungos, iš kurios kyla jų teisės ir pareigos vienas kito ir vaikų atžvilgiu. Todėl turime ją gerbti, branginti, mylėti ir padėti žmonėms, norintiems gyventi šeimyninėje aplinkoje. Sutuoktiniai yra labiau linkę rūpintis vienas kitu bei vienas kito tėvais ir giminaičiais ligos, senatvės atvejais, yra labiau užtikrinti dėl vaikų ateities. Taigi, tvirtų santuokų daugėjimas skatina teigiamas demografines tendencijas, kas, savo ruožtu, sudaro ir tvirtus valstybingumo pamatus", - BNS atsiųstame atsakyme apie užsakytą kampaniją teigia ministerija.

"Santuokos ir šeimos institutai yra įtvirtinti Konstitucijos 38 straipsnyje, kuriame yra akivaizdus neatsiejamas, neginčijamas santuokos ir šeimos ryšys. Tai yra istoriškai susiklostęs šeimos modelis, neabejotinai turintis išskirtinę vertę visuomenės gyvenime, užtikrinantis Tautos ir valstybės gyvybingumą bei istorinį išlikimą", - priduria SADM.

Ministerijos aiškinimu, "visi supranta tai, kad šių laikų visuomenėje šeima ir santuoka yra sumenkusios kaip institutai, nebėra taip puoselėjami kaip mūsų tėvų, senelių, prosenelių", todėl ir siekiama "sustiprinti tikėjimą šeima ir santuoka".

Seimas gruodžio pabaigoje po pateikimo pritarė pataisos projektui, pagal kurį Konstitucija būtų papildoma nuostata, jog "šeima sukuriama laisvu vyro ir moters sutarimu sudarius santuoką". Į Seimą šis klausimas pirmajam svarstymui turėtų grįžti pavasario sesijoje.

Šeimą su santuoka susiejančią pataisą 98 parlamentarai pateikė po to, kai Konstitucinis Teismas (KT) rugsėjį paskelbė, jog 2008 metais priimtos Valstybinės šeimos politikos koncepcijos nuostatos, šeima pripažįstančios tik gyvenančius santuokoje žmones, prieštarauja Konstitucijai.

KT paskelbė, kad šeima gali būti sukurta ne tik santuokos pagrindu, o santykių išraiškos forma konstitucinei šeimos sampratai esminės reikšmės neturi.

Šiuo metu Konstitucijos 38 straipsnis sako, kad šeima yra visuomenės ir valstybės pagrindas, valstybė saugo ir globoja šeimą, motinystę, tėvystę ir vaikystę, o santuoka sudaroma laisvu vyro ir moters sutarimu.