„Lietuva žino mūsų poziciją. Nežinau, ar koks nors spaudimas būtų naudingas, kadangi niekas nemėgsta dirbti spaudžiamas. Lietuvos politikai deklaruoja, kad tie santykiai yra geri. Jei tokie santykiai, kokie yra dabar, tenkina Lietuvą – mus taip pat“, - interviu Lenkijos naujienų agentūrai PAP sakė R. Sikorskis.

Lenkų diplomatijos šefas, pažadėjęs nekelti kojos į Vilnių iki nebus išspręstos lenkų tautinės mažumos problemos, tvirtina, esą Lenkija nusivylė Lietuva.

„Jie (Lietuvos-Lenkijos santykiai – DELFI) daugelį metų buvo paremti lenkų sentimentais, ir tų sentimentų mažėja, kadangi patyrėme nusivylimą. Bet jeigu Lietuva mano, kad jos interesus atitinka šių santykių grindimas pragmatizmu ir abiejų šalių potencialu, mes tokį Lietuvos pasirinkimą gerbiame“, - tęsė ministras.

Sykiu jis pridūrė, esą ekonominis kaimynių bendradarbiavimas Lietuvai kur kas reikalingesnis nei Lenkijai.

„Tik priminsiu, kad mūsų prekybos apyvarta su Lietuva sudaro 1 proc. visos Lenkijos prekybos, o mūsų ūkio potencialų santykis – kaip 1 ir 13“, - sakė R. Sikorskis.

DELFI primena, kad Lenkijos užsienio reikalų ministrą pastaruoju metu pasiekė dviejų lenkų intelektualų grupių laiškai dėl santykių su Lietuva. Vieni prašo imtis visų įmanomų priemonių dvišalių santykių gerinimui, kiti gi ragina neužmerkti akių neteisybei Lietuvoje.