Tarp kitų kandidatų kuluaruose minima ir Seimo nariu Naujosios sąjungos (socialliberalų) sąraše išrinkto universiteto rektoriaus Rolando Pavilionio žmona, šios aukštosios mokyklos Užsienio literatūros katedros vedėja Aušrinė Marija Pavilionienė.

A.M.Pavilionienė "Lietuvos rytui" teigė, kad jai kol kas niekas šio posto nesiūlė.

R.Pavilionis, socialliberalų sąraše įrašytas antras, "Lietuvos rytui" teigė visada rėmęs žmonos karjerą ir laikąs ją verta Vilniaus universiteto rektorės pareigų, bet ši galimybė šiek tiek nereali.

R.Pavilionio teigimu, moteris rektorė labiau suprastų ir vyrų, ir moterų padėtį universitete: "Kol kas moterys neturi to vaidmens, kurio seniai nusipelnė - jei rektore taptų A.M.Pavilionienė, laimėtų pati visuomenė".

Rektorius pabrėžė kol kas neturįs ketinimų palikti universitetą.

Jau prieš pusmetį R.Pavilionis yra išsakęs Naujosios sąjungos pirmininkui Artūrui Paulauskui, kad nesutiks būti eilinis Seimo narys. Jį tenkintų tik švietimo ir mokslo ministro arba Seimo komiteto pirmininko postai. Tai paaiškės per kelias savaites.

Net ir sutikęs tapti Seimo nariu, R.Pavilionis ketina kreiptis į Seimą ir prašyti leisti užbaigti pradėtus darbus universitete bei perduoti universiteto turtą kitam asmeniui: "Po 10 metų perduoti tokį kūdikėlį ne taip paprasta".