Tai BNS patvirtino Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis.

Moterys sulaikytos prie Raseinių apygardos komisijos pastato.

"Iš komisijos patalpų išėjo trys moterys, kurios nešėsi balsavimo biuletenius. Pareigūnai jas sulaikė ir pristatė į komisariatą. Komisijos pirmininkė, komisijos narė ir sekretorė", - sakė R.Matonis.

Darbo partijos atstovė B. Daukšienė teigia, kad įvyko nesusipratimas, mat moterys biuletenius nešėsi perskaičiuoti į rinkimų apylinkę.

„Taip, mes padarėme klaidą, aš prisipažįstu, kad mes iš patirties neturėjimo, nepagalvojome kažkaip nė vienas iš tokio didelio pulko, nes mūsų buvo apie devyni komisijos nariai ir kokie devyni stebėtojai, tai iš tiek žmonių niekam nekilo mintis, kad taip daryti negalima“, – „Lietuvos ryto“ televizijai sakė Raseinių apygardos pirmininkė B. Daukšienė.

Raseinių rajono meras Remigijus Ačas tvirtina, kad esą skaičiuojant balsus galėjo būti klastojami rezultatai.

„Buvo tokia informacija, kad vienoje rinkimų apylinkėje masiškai buvo neantspauduojami biuleteniai ir jie buvo paskui laikomi kaip sugadinti ar netinkami“, – TV3 „Žinioms“ sakė R. Ačas.

Pasak jo, nebuvo užskaitomi už partiją „Tvarka ir teisingumas“ atiduoti balsai. Dėl to R. Ačo žmona paprašė Vyriausosios rinkimų komisijos perskaičiuoti biuletenius. Rinkimų apygardos pirmininkė tikina esą įvyko nesusipratimas – ji pati esą paprašiusi rinkimų apylinkės pirmininkės ir dar dviejų moteriškių perskaičiuoti balsus, nes buvo netikslumų.

Policijoje sulaikytos moterys parašė pasiaiškinimus ir buvo paleistos namo. Įvykio aplinkybes žada aiškintis ir Vyriausioji rinkimų komisija.

Pirminiais duomenimis, Raseinių rinkimų apygardoje daugiausia balsų per rinkimus sekmadienį surinko Darbo partija, gavusi 5561 arba 27,39 proc. rinkėjų balsų. Antroje vietoje liko Lietuvos socialdemokratų partija su 5474 arba 26,96 proc. balsų.

Šioje apygardoje į antrąjį rinkimų turą išėjo socialdemokratas Edmundas Jonyla (30 proc.) ir "darbietis" Darius Ulickas (25 proc.).

Anksčiau skelbtą informaciją apie rinkimų rezultatus galite rasti čia.