Lenkijos diplomatijos šefas viešai prisidėjo prie dienraščio „Gazeta Wyborcza“ rengiamos akcijos, kuria lietuvių atsiprašoma už Poznanės klubo rungtynėse su VMFD „Žalgiriu“ iškabintą transparantą „Lietuvių chame, klaupkis prieš lenkų poną!“ („Litewski chamie, klęknij przed polskim panem!“, - lenk.). Savo socialinio tinklo „Twitter“ paskyroje R. Sikorskis pasidalijo „Gazeta Wyborcza“ įrašu, kuriuo prašoma kuo gausesnėmis pajėgomis paremti šį viešą atsiprašymą.

Tuoj po „Lech“ fanų išpuolio, šį akibrokštą pasmerkė ir R. Sikorskio vadovaujama ministerija. Atsiprašymų Lietuva sulaukė iš lenkų diplomatų, politikų, visuomenininkų ir futbolo pasaulio veikėjų.

Tiesa, yra ir kita barikadų pusė. Socialiniame tinkle „Facebook“ buriasi skandalingojo transparanto šalininkų gretos. „Facebook“ grupėje „Litewski chamie, klęknij przed polskim panem!“ yra jau arti 8 tūkst. narių.

Šios grupės nariai atvirai deklaruoja manantys, jog nėra už ką atsiprašyti. Jie taip pat viešai smerkia dienraščio „Gazeta Wyborcza“ surengtą viešo atsiprašymo už transparantą akciją.

Tiesa, šiose neoficialiose lenktynėse pirmauja tie lenkai, kurie lietuvių atsiprašo už „Lech“ fanų išpuolį. „Gazeta Wyborcza“ interneto svetainėje paskelbtą viešą atsiprašymą parėmė jau daugiau kaip 13 tūkst. lenkų.