"Aš sakiau ir sakau, kad jo darbo kokybė mane tenkino. Tai yra jo apsisprendimo teisė, ir aš gerbiu šią teisę ir patvirtinau prašymą atleisti nuo lapkričio 1 d.", - trečiadienį žurnalistams sakė ministrė R. Šalaševičiūtė.

Jos teigimu, kandidato į viceministrus ji neturi. Ministrė taip pat sakė, kad artimiausiu metu sumažės jos komanda.

"Visa mano politinio pasitikėjimo komanda buvo palikta buvusio ministro Vytenio Povilo Andriukaičio. Šiuo metu galiu įvardinti, kad šią savaitę neturėsiu, ko gero, dviejų patarėjų ir viceministro. Tai yra pernelyg sudėtinga greitai atstatyti pusę politinio pasitikėjimo komandos. Nora Ribokienė išeina laimėjusi konkursą, Inga Preikšienė išvažiuoja dirbti kartu su V. P. Andriukaičiu", - sakė ministrė R. Šalaševičiūtė.

Kaip ELTA jau rašė, sveikatos apsaugos viceministras G. Černiauskas nutarė atsistatydinti. Jis sulaukė kaltinimų per konkursą į pavaldžios įstaigos vadovus protegavęs partijos kolegę Viliją Vertelienę, o konkursą laimėjusiai sveikatos apsaugos ministrės patarėjai Norai Ribokienei liepęs kuo greičiau trauktis.

Įtariama, kad Akreditavimo tarnybos vadovo konkursui vadovavęs G. Černiauskas akivaizdžiai protegavo N. Ribokienės konkurentę, konkurso metu rašikliu kolegoms rodė, kas turi laimėti konkursą.

Žiniasklaidai nutekintame slapta darytame įraše girdėti, kaip G. Černiauskas pasibaigus konkursui pyksta, kad jį laimėjo ne V. Vertelienė, o N. Ribokienė. Ši tikina net ir po konkurso sulaukusi G. Černiausko raginimų pasitraukti.